Hlavní obsah

Lvíčata měla pestré menu: Anglie, steaky, šampus a výlet do Aarhusu

VIBORG

Nabitých čtyřiadvacet hodin za sebou mají čeští fotbaloví reprezentanti do jednadvaceti let na mistrovství Evropy v Dánsku. Po nedělním fantastickém zvratu zápasu s Anglií v posledním utkání skupiny B (2:1) v pondělí plnými doušky vychutnávali pocity účastníků semifinále šampionátu!

Foto: Martin Gregor, ČTK

Fotbaloví reprezentanti do 21 let (zleva) Milan Černý, Marcel Gecov, a Lukáš Vácha

Článek

„Emoce byly veliké. Všichni byli ještě po příjezdu do hotelu rozpumpovaní. Do postelí jsme uléhali mezi druhou a třetí hodinou po půlnoci,“ vyprávěl Jakub Dovalil, trenér českého výběru. Nikoho kvůli večerce nepeskoval. „Těžko by někdo usnul ihned po příjezdu na hotel,“ usmíval se.

Jeho svěřenci byli v neděli v noci pár desítek vteřin od vyřazení ze šampionátu, ale gól Chramosty v předposlední minutě poslal domů Anglii. A tak si český tým vychutnával po příjezdu do Golf Hotelu ve Viborgu uvítání nastoupeného personálu doprovázené skladbou Zelená je tráva.

A stejně jako si na hřišti užíval postupové oslavy, radostně spořádal i následnou večeři při níž se servírovaly steaky, losos či kuřecí maso. Hráči si mohli výjimečně dopřát i jahodový dort a přípitek sklenkou šampaňského na oslavu semifinálové jistoty.

Díky pohotovostí jednoho z mladých reprezentantů, který donesl osobní počítač, se pak hotelovou restaurací nesla hudební hitparáda oblíbených songů fotbalistů. Písničky si podle vlastní vůle vybírali na počítači.

Pondělní trénink odstartoval s ohledem na pozdní začátek nedělního zápasu až šedesát minut před polednem místo tradičních deseti hodin. Za asistentem Suchopárkem po hřišti při rozcvičení kmitalo jen jednadvacet borců z třiadvacetičlenného kádru. Obránce Mazuch a záložník Kovařík zůstali v civilu.

„Nemají žádné zranění, které by ohrožovalo jejich start ve středečním semifinále se Švýcarskem, ale jsou hodně pokopaní, a tak jsme rozhodli, že absolvují pouze rehabilitaci,“ vysvětloval lékař výpravy Alexandr Kučera.

Trenér Jakub Dovalil při setkání s novinářifoto: ČTK/Martin Gregor

A zatímco náhradníci z nedělní vítězné bitvy s Anglií včetně záložníka Lukáše Váchy, jenž nemohl do posledního duelu skupiny nastoupit kvůli karetnímu trestu, pilovali kombinaci a střelbu, zbytek týmu mířil za rehabilitací do bazénu v Bjerringbro, kde má český tým tréninkové zázemí.

Po obědě pak hráči vyrazili na společný výlet do Aarhusu, aby narušili stereotyp pobytu ve Viborgu. „Je tam podél moře pěkná kolonáda, kluci si poseděli u kávy a vyčistili hlavu,“ popsal výlet do dějiště finálového zápasu šampionátu Jaroslav Kolář, tiskový mluvčí výpravy.

Večeře už se servírovala tradičně v hotelu ve Viborgu. Ale není vyloučené, že český národní tým v Dánsku změní místo pobytu. Pokud by svěřenci trenéra Dovalila nezvládli středeční semifinále a museli by nastoupit k zápasu o 3. místo určujícímu účastníka olympijských her v Londýně v osmdesát kilometrů vzdáleném Aarhusu, zřejmě by se komfortu Golf Hotelu Viborg vzdali.

„Kvůli regeneraci a maximální úspoře energie bychom se zřejmě přesunuli. Cestovat do Aalborgu na předzápasový trénink, pak zase zpět a následně k utkání... Musíme vše důkladně zvážit,“ prohlásil trenér Dovalil.

Zítra na jeho mužstvo čeká předzápasová příprava a trénink v Herningu, kde je středeční semifinále se Švýcarskem na programu ve 21 hodin.

Reklama