Hlavní obsah

Španělsko potvrdilo nadvládu a vyhrálo i ME jednadvacítek

Španělští fotbalisté vyhráli mistrovství Evropy hráčů do 21 let. V dnešním finále v dánském Aarhusu porazili Švýcarsko 2:0 brankami Herrery a Thiaga. Získali tak třetí titul v historii a první od roku 1998 a zároveň navázali na kolegy z reprezentačního áčka, kteří jsou úřadujícími mistry Evropy a světa.

Foto: Hennig Bagger, Reuters

Španělský fotbalista do 21 let Adrián se raduje z branky

Článek

Švýcaři, kteří v semifinále vyřadili Českou republiku, dnes neodehráli tak dobré utkání jako v předchozím průběhu turnaje, kdy ani jednou neinkasovali. Nedařilo se především hlavní hvězdě Shagirimu.

Také Španělsko marně čekalo na gól svého kanonýra Adriána, ten však i tak s pěti zásahy vyhrál tabulku střelců. Dnes ho však zastoupili spoluhráči.

Klíčová situace přišla ve 41. minutě, kdy levý bek Dídac skvěle odcentroval a Herrera hlavou otevřel skóre. Švýcarsko poté marně dobývalo obranu soupeře. Navíc devět minut před koncem předvedl skvělou kopací techniku záložník Barcelony Thiago. Při rozehrávce přímého kopu využil toho, že brankář Sommer si ještě staví zeď a parádním lobem zvýšil na konečných 2:0.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Dánsku - finále v Aarhusu:
Švýcarsko - Španělsko 0:2 (0:1)
Branky: 41. Herrera, 81. Thiago. Rozhodčí: Tagliavento (It.).
Švýcarsko: Sommer - Koch, Klose, Rossini, Berardi - Shaqiri, Xhaka (67. Kasami), Lustenberger, Frei (54. Abrashi), Emeghara (53. Gavranovic) - Mehmedi. Trenér: Tami.
Španělsko: De Gea - Montoya, Botía, Domínguez, Dídac - Thiago, Javi Martínez, Herrera (90. Capel) - Mata, Adrián (80. Jeffrén), Muniain (85. Parejo). Trenér: Milla.

Reklama