Hlavní obsah

Dánové nespí, proto Dovalil ctí Plzáka a zatlouká, zatlouká, zatlouká...

Praha

Zatloukat, zatloukat, zatloukat. Už i fotbaloví trenéři ctí radu vyhlášeného experta na partnerské vztahy Miroslava Plzáka pro nevěrné manžele. Jakub Dovalil, kouč české reprezentace do 21 let, tedy určitě. Během víkendu rozhodl, kdo ve středu začne domácí mistrovství Evropy jako brankářská jednička. S ohledem na dánské zvědy však ani za nic neprozradí, jestli to bude ostravský Pavlenka, nebo hradecký Koubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér reprezentace U21 Jakub Dovalil (vpravo), asistent Jan Suchopárek (uprostřed) a trenér brankářů Petr Kouba.

Článek

Brankáři už Dovalilův verdikt znají, do světa ho však Lvíčata nevytrubují. Jen ať si první soupeř českého týmu láme hlavu do polední chvíle.

„Rozhodnutí o gólmanech si ještě nechám pro sebe. Není to kvůli českým médiím, ale kvůli Dánům. Dneska už jsou statistiky a databáze tak propracované, že profil brankáře a jeho zákroků mají sestříhaný za chvilku. Tak ať si počkají, dokud to jde," vysvětluje Jakub Dovalil s úsměvem, proč ctí Plzákův imperativ.

Ohledně brankářů měl samozřejmě velké slovo jejich trenér Petr Kouba, nakonec však šlo o společné rozhodnutí celého realizačního týmu.

„A bylo dost složité, protože Pavlenka a Koubek měli sezónu dost podobnou. Když tu dřív chytali Vaclík, Štěch a Valeš, bývala jednička jasná. Teď ne," poukazuje trenér.

Tři adepti na místo útočníka

Teprve od soboty má mužstvo kompletní, na základnu do Benic dorazil po návratu z Islandu také trojlístek sparťanů z reprezentačního áčka Kadeřábek, Krejčí, Kadlec.

O sestavě pro první duel, v níž budou chybět potrestaní Kalas a Kadlec, už má Dovalil jasno. Teď ještě vytasit na Dány správného útočníka.

„To je vlastně poslední otazník. Moc možností není, jsou tři - Přikryl, Kliment a Skalák. Nikdo jiný nepřipadá v úvahu. Teď jde o to přijmout správné rozhodnutí."

Potěšitelné je, že o slovo se hlásí také oba marodi, spolu se Skalákem také Petrák.

„Oba už od soboty trénují s mužstvem bez omezení," vítá Dovalil.

Češi otevřou turnaj středečním duelem s Dánskem (od 18:00 v pražském Edenu), dalšími soupeři ve skupině jsou Srbsko a Německo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články