Hlavní obsah

Skalák běhal místo volna po horách a v lesích, šampionát stihne

Praha
Aktualizováno

Žádné volno, z práce hned do práce. Když se fotbalisté do 21 let minulou středu vrátili ze soustředění v rakouském Kaprunu, měla většina týmu tři dny pro sebe. Dva rekonvalescenti Jiří Skalák a Ondřej Petrák ovšem hned vyrazili s kondičním trenérem do hor a makali dál. Vyplatilo se, pro úvodní duel evropského šampionátu s Dánskem by oba měli být k dispozici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Skalák během přátelského utkání s Itálií.

Článek

Koncem května se podrobil operaci menisku, od té doby sváděl boj s časem. Proto třiadvacetiletý Jiří Skalák vyrazil i s kolegou Petrákem za kondičním trenérem Jiřím Rybou do hor.

„Bydleli jsme nahoře v Jizerkách a trénovali i dole v Jablonci. Běhali jsme po horách i po lese a bylo tam krásně. V podstatě jsem si odpočinul," usmívá se Skalák.

Během jara měl v lize náramnou formu, takže Mladá Boleslav na něj hned uplatnila opci a jeho hostování ze Sparty se změnilo v trvalý přestup.

Kouč Jakub Dovalil nakonec o nadějně rozjetého borce nepřišel. Otázkou však je, v jaké formě se může Skalák na šampionátu představit.

„Teď už se cítím dobře, ale nevím, jestli proti Dánům naskočím od začátku nebo jako žolík. Přece jenom jsem tři týdny nehrál, takže i když jsem trénoval, kondiční výpadek může být znát," líčí své pocity dva dny před ostrým startem turnaje.

Může být řešením pro útok

V úvodním zápase nesmí nastoupit potrestaný Václav Kadlec. Největším otazníkem v sestavě proto je obsazení místa útočníka.

„Moc možností není, jsou tři - Přikryl, Kliment a Skalák. Nikdo jiný nepřipadá v úvahu. Teď jde o to přijmout správné rozhodnutí," říká trenér Jakub Dovalil.

Skalák je záložník, ale pokud bude stoprocentně fit, mohl by rébus vyřešit. „Trénoval jsem na hrotu, protože tam je post stále otevřený. Sice jsem zvyklý hrát na pravé záloze, ale cítím se dobře i v útoku," ujišťuje, že s alternací nemá problém.

Český tým hraje s Dánskem ve středu od 18:00 v pražském Edenu, dalšími soupeři ve skupině jsou Srbsko a Německo.

Reklama

Související témata: