Hlavní obsah

Univerzála, o něhož se zajímali i šejkové z Manchesteru City, nejistá budoucnost neděsí

Praha

Pyšní se titulem nejlepšího českého střelce z mistrovství Evropy hráčů do 19 let 2011, kde Česko získalo stříbro. Za čtyři roky od tehdejšího úspěchu na šampionátu v Rumunsku se Tomáš Přikryl stal mimo jiné českým šampiónem v dresu Sparty. Před ME hráčů do 21 let startujícím ve středu se dost možná chystá na roli českého střeleckého spasitele.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Přikryl (vpravo) v souboji s Tobiasem Figueiredem z Portugalska.

Článek

Přikryl se totiž během závěrečného soustředění Dovalilova výběru v Rakousku blýskl dvěma góly. Při absenci Vydry, trestu Kadlece a zdravotních patáliích Skaláka připadne rodákovi z Olomouce významná role v ofenzívě českého výběru.

„Budu hrát ofenzivně," nechce Přikryl za žádnou cenu prozradit svoji roli pro středeční konfrontaci s Dánskem. „Bilance z Rakouska je pro sebevědomí fajn. Na druhou stranu si uvědomuji, že soupeři byli o ročník mladší. I tak si tref vážím, jde o povzbuzení," vykládá dvaadvacetiletý Přikryl.

Jeho předností je schopnost odehrát mnoho postů. „Jsem trošku univerzál. Pro reprezentaci je to určitě výhoda, protože tady je člověk rád za každý post. A já bych si klidně troufl i na místo útočníka," směje se Přikryl, který už kromě postu brankáře vyzkoušel místa v obraně, záloze i na hrotu sestavy.

Už dávno před úterním předzápasovým tréninkem se snažil vytěsnit myšlenky na nejistou budoucnost. Patří pražské Spartě, jaro prožil v Dukle. „Chtěl jsem mít do startu šampionátu jasno, kde budu hrát. Ale nevím nic. Beru turnaj i jako šanci zaujmout," přemítá Přikryl.

Po úžasném vystoupení na šampionátu devatenáctiletých se o jeho služby zajímal i slavný Manchester City. Přikryl tehdy zvolil raději postupnou cestu a upsal se Spartě. „Uvidíme po šampionátu, co se mnou bude. Teď se koncentruji jen na úspěch s reprezentací. Všichni sníme o postupu ze skupiny," netají Přikryl, že by ke stříbru s devatenáctkou rád přidal medaili i v další věkové kategorii.

Který tým vyhraje fotbalové ME hráčů do 21 let?
Česko
29 %
Dánsko
5,5 %
Německo
38,2 %
Srbsko
2 %
Anglie
13,6 %
Itálie
7,3 %
Portugalsko
2,2 %
Švédsko
2,2 %
Celkem hlasovalo 17455 čtenářů.

Reklama