Hlavní obsah

Němci největším favoritem šampionátu, Čechům bookmakeři nevěří

Praha

Kouč Jakub Dovalil vtipkuje, že na sledování vypsaných kurzů nemá čas. A je to dobře. Podle bookmakerů totiž česká reprezentace do 21 let patří na domácím mistrovství Evropy k největším outsiderům. Sázkové kanceláře se také shodují v tom, že největším favoritem šampionátu je Německo. Lvíčata rozehrají turnaj dnešním duelem s Dánskem. Výkop je v 18:00, přímý přenos ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české jedenadvacítky Jakub Dovalil (vzadu) uděluje pokyny svým svěřencům během úterního tréninku.

Článek
Fotogalerie

Pohled na kurzy nevěstí nic dobrého. Třeba podle Tipsportu je Česko v kurzu 15:1 z pohledu celkového vítěze až předposlední z osmičky týmů, které startují na ME. Za ním je jen Švédsko s kurzem 20:1.

Ani pohled dílčích kurzů není pro české fotbalové mládí optimistický. Ve skupině A by měli dominovat Němci - kurz na 1. místo 1,45:1. O druhé postupové místo ze skupiny by tak měli svést souboj Dánsko, Srbsko a Česko. I v tomto pohledu je domácí tým logicky mírným outsiderem do 2. místa 3:1 (Dánsko 2,4:1, Srbsko 2,5:1).

Také podle Fortuny mají největší šanci na titul Němci (3,2:1) a Angličané (5,5:1). Konečně na výhru Německa se zaměřilo celých 90% sázkařů, v případě Anglie 5% a zbývajících 5% připadá na všechny ostatní týmy dohromady.

Nečitelná forma domácího týmu

„Nezbývá než doufat, že papírové předpoklady v podání mladíků platit nebudou. Nestabilní výkonnost je pro mladé sportovce typická, a odstup našich od konkurentů ve skupině není nijak zásadní. Plný dům v Edenu a na Letné lvíčata, doufejme, vyburcuje k mimořádným výkonům a nesváže jim nohy nervozitou," říká Jiří Hadrava, mluvčí Tipsportu.

„Český tým papírově sráží trochu nečitelná forma. Přátelák proti Ukrajině opravdu nelze přeceňovat, někteří klíčoví hráči se do přípravy vlastně ani nezapojili, což se odrazí v sehranosti. Problémy lze čekat hlavně v útoku. Vydra není v nominaci, v úvodním duelu bude pro trest chybět i Kadlec, stejně jako v obraně Kalas. Naši chlapci sice hojně nastupují v lize, mladí Angličané, podobně jako Němci ovšem pravidelně nastupují v ligách tamních, a to je přece jen rozdíl," říká Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuny.

Sázkaři věří, že na úvod nepřijde porážka

Ani v úvodním zápase proti Dánsku nejsou Češi v roli favorita, utkání to však bude podle bookmakerů hodně nevyzpytatelné. U Chance 60% sázejících věří, že domácí neprohrají, na výhru českých lvíčat sází téměř 15% sázkařů, Dánům věří 14%. Nejpravděpodobnější výsledek utkání je podle kurzové matematiky skóre 1:1 (kurz 6:1).

Nabitou skupinu B by měla podle Tipsportu ovládnout Anglie, před Portugalskem. Do postupové tajenky by mohla zasáhnout také Itálie. Se Švédskem se příliš nepočítá do bojů o postup ze skupiny.

Reklama