Hlavní obsah

Kouč Dánů zvýšil hlas a hráči proti Čechům zabrali

V první půli vypadali Dánové dost neškodně. Češi je k ničemu nepustili, zachytávali jejich pokusy o kombinaci, nedopřáli jim jedinou šanci. Po změně stran se Dánové rozehráli a naopak zatlačili domácí do defenzívy a jejich pasivitu potrestali dvěma góly. Kouč dánského celku Jess Thorup, jehož tým měl v kvalifikaci nejproduktivnější útok a už tři roky neprohrál, se také v Edenu spokojeně usmíval.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Dánska Jess Thorup v utkání MW do 21 let proti Česku.

Článek
Fotogalerie

„Byl to fyzicky velmi náročný zápas. Vítězství je velice cenné, dává nám klid do dalších bojů. Splnili jsme cíl, s nímž jsme do utkání vstupovali, ale nevedla k němu lehká cesta," konstatoval trenér Dánů.

Vyšlo mu střídání

Když dostal otázku na první poločas, svraštil čelo. „Samozřejmě jsem s ním nebyl spokojený. Hráči jako by byli nervózní, chyběl nám důraz, nedokázali jsme dotáhnout akce k finální přihrávce a zakončení. S tím jsme až takové problémy nemívali. O přestávce jsem proto musel v kabině zvýšit hlas, aby se hráči probrali. Řekli jsme si pár slov a šli do druhé půle s tím, že se naše hra musí výrazně změnit," přiznal kouč.

Dánové byli po změně stran úplně jiným týmem. Zvýšili důraz i rychlost a český tým jednoznačně přehrávali. Domácí tým dostali pod tlak a z chyb pak vytěžili dva góly, které rozhodly. „Ve druhém poločase jsem byl už s výkonem spokojený. Hráli jsme svoji hru a šli jednoznačně za vítězstvím. Z prvního poločasu jsme se dokázali poučit. O to je tato výhra cennější," už znovu říkal s úsměvem.

Thorupovi vyšlo také perfektně střídání. Když místo nevýrazného Fischera poslal na trávník Pione Sista, ofenzíva jeho týmu získala potřebný říz. Ugandský rodák, který získal dánské občanství loni na konci prosince, nakonec zápas rozhodl. „O jeho kvalitách samozřejmě dobře vím. S úkolem dát gól, šel na hřiště a splnil ho," pochválil trenér svého svěřence, který je hvězdou dánského mistra Midtjyllandu, a krouží kolem něj skauti Barcelony, Juventusu, AC Milán a FC Porto.

Reklama

Související témata: