Hlavní obsah

Angličané i po úvodní porážce na ME věří, že postoupí ze skupiny

Uherské Hradiště

Trenér anglické jednadvacítky Gareth Southgate věří, že jeho fotbalisty nepoloží úvodní čtvrteční porážka 0:1 s Portugalskem, další dva zápasy skupiny zvládnou a postoupí do semifinále na mistrovství Evropy v ČR.

Foto: Carl Recine, Reuters

Trenér anglických fotbalistů do 21 let Gareth Southgate.

Článek

Southgate si nepřipouští, že by mladí Angličané na třetím evropském šampionátu za sebou vypadli už v základní fázi turnaje. "Nesmíme se trápit tím, co nemáme. Musíme se teď dívat dopředu. Stále pevně věřím, že dokážeme postoupit ze skupiny," řekl čtyřiačtyřicetiletý kouč po utkání v Uherském Hradišti novinářům.

Podobný názor měla i největší hvězda anglického výběru Harry Kane. "Nikdy nechcete začít turnaj porážkou, takže jsme zklamaní, ale stále je před námi dlouhá cesta. Víme, co musíme udělat, znovu se postavit na nohy a začít v neděli," prohlásil útočník Tottenhamu, který se přes několik šancí proti Portugalsku gólově neprosadil.

Kouč hráčům nic nevyčítal

Southgate svým svěřencům prakticky nic nevyčítal. "Nemyslím si, že bychom výkonem udělali nějakou ostudu. Chlapci jsou z porážky zklamaní, myslím, že by remíza byla zaslouženějším výsledkem. Gól, který jsme inkasovali, byl hodně smolný," uvedl někdejší obránce.

Portugalce však hodně chválil. "Hráli jsme velmi vyrovnaný zápas proti nejlepšímu týmu tady ve skupině. Mají některé excelentní hráče, ale to my taky, takže se domnívám, že si stále můžeme věřit," upozornil Southgate. "Zápas rozhodly malé rozdíly. Především v první půli jsme se dostávali do dobrých pozic a dokázali si najít místa pro zakončení. Muselo být vidět, že jsme se snažili. Snad se nám příště bude dařit lépe, určitě je na čem zapracovat," přidal Kane.

Anglii čeká v neděli v Olomouci Švédsko, které v prvním vystoupení ve skupině B nečekaně porazilo Itálii 2:1. "Nyní je už samozřejmě prostor na chyby mnohem menší, ale o tom je celý turnaj. Je opravdu důležité, s jako mentalitou přistoupíme k dalším zápasům," dodal Southgate.

Reklama

Související témata: