Hlavní obsah

Kabinou duněl Gott a senzační hrdina Kliment přijímal gratulace od Grande Paola

dos, zpSport.cz

Pěkně dlouhý oslavný křik si po drtivé výhře nad Srbskem (4:0) dopřála v kabině letenského stadiónu fotbalová lvíčata. Hráčům gratuloval i Pavel Nedvěd, patron celého evropského šampionátu do 21 let. A pak došlo na diskotéku, jíž vládl především Karel Gott. „Udělali jsme velký krok, ale ještě není konec,“ upozornil Jiří Skalák, se dvěma asistencemi jedna z klíčových postav.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Hybš, Jaromír Zmrhal, Jiří Skalák a Martin Frýdek oslavují čtvrtý gól proti Srbům.

Článek
Fotogalerie

Jako v pohádce si musel připadat především jihlavský Jan Kliment. Právě on za svůj hattrick sklidil od Pavla Nedvěda největší pochvalu.

„Je to úžasné potkat se s takovým hráčem. Podat si s ním ruku a slyšet od něj slova chvály," zalykal se štěstím nečekaný kanonýr, který chladnokrevně skolil srbského favorita.

Ruku na srdce, kdo před šampionátem jeho jméno pořádně znal? Hattrickem by se mohl i prodat... „Myslím, že na to je ještě brzy. Prvořadý je postup - a ještě nemáme nic jistého," poukázal Kliment.

Na hotelu fandí Dánům

Češi si musejí drbat hlavu za porážku v úvodním duelu s Dány. Udržet aspoň plichtu, hned by postupové kalkulace po výhře nad Srbskem nabraly jiný spád.

„Teď jedeme na hotel a budeme fandit Dánům, aby nám trochu pomohli. Když s Němci aspoň remizují, pak by i nám plichta v posledním utkání s Německem stačila," měl jasno Pavel Kadeřábek, čerstvý bundesligový legionář z Hoffenheimu.

„I Dány jsme v prvním poločase přehrávali, tam jsme se ujistili, že hrát se dá s každým. A když proti Němcům zopakujeme dnešní výkon, můžeme uspět," věří Kadeřábek.

Skalák vykoupil triumf velkou bolestí

Klimentův hattrick doplnil čtvrtou trefou Martin Frýdek, který přitom v první půli spálil tutovou šanci. „Chtěl jsem zakončovat na zadní tyč, ale měl jsem to brankáři dát spíš mezi nohy. Ve druhé půli jsem si na to vzpomněl a tentokrát zakončil mou slabší pravou nohou. Naštěstí to tam už spadlo," oddechl si Frýdek.

Málokomu během spanilé jízdy došlo, jak moc trpí Jiří Skalák. Hráč, který po operaci kolena závodil s časem, aby šampionát stihl, na rozdíl od prvního utkání nastoupil v základní sestavě.

„Zranění se lepší, ale při zátěži jsou bolesti veliké. Před zápasem jsem dostal nějaké prášky a injekce. Musím to prostě překonat, nic jiného dělat nejde," popsal Skalák.

Reklama