Hlavní obsah

Mistře, to je velezrada! Lvíčata si pouštějí Gotta, který fandí i Němcům přítele Hrubesche

dos, zpSport.cz

„Zůstanu svůůůj...“ neslo se z rozjásané šatny lvíčat po spanilé sobotní výhře nad Srbskem. Všem v širokém okolí šatny bylo jasné, že diskotéce fotbalové reprezentace do 21 let suverénně vládne Karel Gott. Jenže co čert nechtěl. V rozhodujícím zápase o postup do semifinále mistrovství Evropy se Češi v úterý střetnou s Německem. Tam je Mistr jako doma, proto bude fandit oběma stranám.

Foto: Sport.cz

Horst Hrubesch přinesl Karlu Gottovi podepsaný dres německého týmu.

Článek

Mistře, to je velezrada! Tak lze s notnou mírou nadsázky hodnotit skutečnost, že se Karel Gott den před klíčovým duelem sešel s trenérem německé jedenadvacítky Horstem Hrubeschem. Kdyby jen to, ještě si spolu zapěli koučovu oblíbenou písničku Babička...

„S Karlem se známe už dlouho, poprvé jsme se viděli asi před dvaadvaceti lety," vysvětlil Hrubesch před tréninkem svého týmu v Edenu. „Proto mi udělalo radost, když mě pozval k sobě domů a dokonce jsme si spolu na terase zazpívali Babičku. Mám jeho muziku rád," pochvaluje si bývalý obávaný útočník.

Ein Kessel Buntes na Bertramce

Zůstanu svůj, Lady Carneval. Šlágry vypalované z přenosného přehrávače jasně svědčí o tom, jaké důvěře se 39násobný Zlatý slavík u Dovalilových mladíků těší.

„Samozřejmě i díky němu byla euforie v šatně úžasná," přizvukovali po výhře nad Srbskem rozjaření hráči.

A bác ho, před bitvou s Němci dojde na Ein Kessel Buntes na Bertramce... A kdyby jen to, ještě vyjde najevo, že Gott ani pořádně neví, komu má vlastně držet palce.

„Potkali jsme se na hodinu a také řešili, komu bude Karel fandit. Říkal, že má dvě srdce, která bijí pro oba týmy. V Česku je doma, ale na Německo také nedá za ta léta dopustit," prozradil Hrubesch na zpěváka, který má u sousedů stále velkou obec příznivců.

Zápas se hraje v úterý od 20:45, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: