Hlavní obsah

Lvíčata ještě mohou urvat olympiádu. Fandit ale musí Anglii

Praha

Do semifinále domácího mistrovství Evropy už čeští fotbalisté do 21 let nepostoupí. V úterním zápase totiž remizovali 1:1 s Německem a se čtyřmi body obsadili třetí příčku. Ta ale ještě dává naději na boj o účast na letních olympijských hrách v brazilském Riu de Janeiro. Dovalilovi svěřenci i jejich fanoušci musí v posledním zápase držet palce Anglii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Možná ještě jeden zápas mají před sebou čeští fotbalisté do 21 let. Budou bojovat o olympijské hry?

Článek

Fotbalový tým Anglie se pod pěti olympijskými kruhy nepředstaví, protože v Riu by mohli ostrovní fotbalisté reprezentovat pouze Velkou Británii. Angličané se přesto rozhodli upřednostnit úspěch na evropském šampionátu. Na olympijský turnaj ale musí postoupit čtyři týmy, takže pokud Anglie proklouzne mezi poslední čtyři, třetí celky z obou skupin budou hrát dodatečný zápas právě o účast na OH.

Anglie se v posledním utkání skupiny B střetne s Itálií. Ostrovní celek má tři body, Itálie se krčí se ziskem jednoho na poslední příčce. Oba celky se tedy budou snažit zvítězit, aby si zajistily postup mezi poslední čtyři celky turnaje. Itálie musí k postupu Anglii porazit.

Při remíze musíme fandit Portugalsku

Češi ale budou fandit Anglii. Té by postup zajistila jakákoliv výhra nad Itálií. Pokud by Anglie s týmem z Apeninského poloostrova remizovala, musela by se ohlížet také na druhý zápas mezi Portugalskem a Švédskem. Portugalsko, prozatím vedoucí tým skupiny, by v takovém případě nesmělo se Švédskem prohrát.

Ještě zbývá vyřešit rébus, s kterým týmem by se Lvíčata o postup na olympiádu mohla utkat. Jelikož Itálie může buďto postoupit, anebo ve skupině skončí čtvrtá, tato možnost odpadá. Je tedy jasné, že pokud Anglie postoupí, čeští reprezentanti se utkají proti Portugalsku, nebo Švédsku.

Poslední zápasy skupiny B začínají v Olomouci a Uherském Hradišti dnes od 20:45. Případný zápas o olympijské hry by se odehrál v neděli. Všechny zápasy z ME jednadvacítek můžete sledovat v podrobných on-line reportážích na Sport.cz.

Postoupí Anglie do semifinále mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let?
Ano
82,9 %
Ne
17,1 %
Celkem hlasovalo 2937 čtenářů.

Reklama

Související témata: