Hlavní obsah

Dovalil věřil, že Anglie postoupí a Češi si zahrají baráž o Rio

Praha

Trenér Jakub Dovalil litoval, že si čeští fotbalisté do 21 let nezahrají na domácím evropském šampionátu dodatečný zápas týmů z třetích míst obou skupin o postup na olympiádu 2016. Jelikož Angličané po prohře 1:3 s Itálií z druhé skupiny nepostoupili, do Ria de Janeiro se kvalifikovali všichni semifinalisté a baráž o účast na olympijském turnaji v příštím roce se tak hrát nebude.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér fotbalistů do 21 let Jakub Dovalil.

Článek

"Je to škoda. Mysleli jsme, že se to Anglii povede lépe. Pravda je ale taková, že jsme si to neuhráli sami. Pokud se musíme spoléhat na pomoc druhých, někdy to vyjde a někdy ne," konstatoval v rozhovoru s Českou televizí Dovalil, který souboj Anglie s Itálií sledoval společně s celým týmem v Benicích, kde se mužstvo připravovalo během šampionátu.

Českému celku chyběl k postupu do semifinále jediný gól. Po úterní remíze 1:1 s Německem obsadil třetí místo ve skupině A, když nejprve vinou nepovedené druhé půle prohrál s Dánskem 1:2 a pak porazil Srbsko vysoko 4:0.

"Určitě hráčům poděkujeme. Myslím, že mistrovství herně zvládli až na ten jeden poločas. Některé věci šly proti nám, ať už to byla zranění nebo karetní tresty v úvodu. Za normálních okolností by možná čtyři body stačily, ale naše skupina byla taková živější," podotkl.

Zatím netuší, zda bude u týmu pokračovat. "Soustředil jsem se na Euro a teď to bude záležet na vyhodnocení od vedení asociace. Fakt je ten, že cíl v podobě postupu do semifinále jsme nesplnili. Druhá rovina je předváděná hra a ta byla až na druhý poločas s Dánskem výborná. Uvidíme, jak to dopadne, nechme se překvapit," dodal kouč.

Reklama

Související témata: