Hlavní obsah

Norský trenér Hareide prý nemá z Nedvědova návratu strach

OSLO

Trenér norských fotbalistů Age Hareide v pátek prohlásil, že ho možnost návratu Pavla Nedvěda do české reprezentace na zápasy listopadové baráže o mistrovství světa vůbec neznervózňuje. Hareide navíc není jednoznačně přesvědčen o tom, jaký efekt by pro Čechy Nedvědův start mohl ve skutečnosti mít, píší norská média.

Článek

"Nejsem si jistý, jakou morálku na ostatní hráče může mít, když někdo prohlásí, že se vrátí jen na dva zápasy," komentoval Hareide pro norský deník Verdens Gang Nedvědův možný start. Zároveň jej odmítl označit za "špatnou zprávu pro norské šance".

"Nedvěd je výborný, ale není to jen jeden hráč, kdo dělá celé mužstvo," uvedl trenér. Podle něho však spekulace zároveň naznačují, že Nedvěd i Češi mají z norského celku respekt. V baráži budou hrát pod větším tlakem než jeho tým, dodal.

Hareideho předchůdce na trenérském postu u norského národního mužstva Nils Johan Semb pro stejný list uvedl, že Nedvěd je podle jeho názoru jedním z důvodů, proč Čechům závěrečná část kvalifikace nevyšla. "Na druhé straně jeho start rozhodně není pro Norsko výhodou. Ve středu pole je jedním z nejlepších evropských hráčů a znám je i svou pracovitostí. Byl vůdčí osobností reprezentace, je jí i v Juventusu," řekl Semb.

V závěru svého komentáře pro VG vyjádřil Semb "stoprocentní jistotu" nad tím, že když Češi na světový šampionát nakonec postoupí, Nedvěd se v Německu v českém dresu objeví. "Natolik dobře tyhle hráče znám," uzavřel Semb.

Reklama

Související témata: