Hlavní obsah

O postupu na MS chceme rozhodnout už doma, říká Morientes

MADRID

Vytvořit si již v prvním utkání v Madridu takový náskok, aby bratislavská odveta byla již víceméně jen formalitou. To je před barážovým dvojutkáním o účast na mistrovství světa se slovenskými fotbalisty přání španělského útočníka Fernanda Moreintese.

Foto: www.champ-league.by.ru

Fernando Morientes

Článek

"Měli bychom raději vyhrát už teď doma, než to nechávat až na odvetu," řekl na úterní tiskové konferenci Morientes, jenž nemá o postupu Španělska přes Slovensko příliš pochybností. "Samozřejmě že jsme optimisté, jinak bychom tu přece nebyli," prohlásil útočník Liverpoolu.

Barcelonský špílmachr Xavi si však nemyslí, že by Slováci byli tak lehkým soustem. "Asi budou hrát hodně zataženě v obraně a záloze. Ale nesmíme se tím nechat ukolébat a ztrácet míče, protože jsou hodně silní v protiútocích," uvedl Xavi, podle nějž by receptem na předpokládanou slovenskou defenzivu mělo být roztažení hry do křídel. "Pak získáme dostatek prostoru ke vstřelení gólů," dodal.

Před úvodním duelem na madridském stadionu Vicenteho Calderona má zdravotní potíže jen obránce Valencie Carlos Marchena, jenž vynechal dnešní trénink kvůli žaludečním problémům. Do soboty by měl ale být fit.

Reklama