Hlavní obsah

Stav norského trávníku pro baráž se prý zlepšil

PRAHA

Na krizový scénář při barážovém utkání českých fotbalistů s Norskem zřejmě nedojde. Podle vyjádření Norského fotbalového svazu se stav trávníku na stadiónu Ullevaal v metropoli Oslo postupně zlepšuje a zápas by se tak měl odehrát podle původního plánu v sobotu od 19:30 hodin.

Foto: www.dagbladet.no

Norští pořadatelé z obav před dalším poničením přikryli stadion Ullevaal plachtou.

Článek

Generálního sekretáře ČMFS Petra Fouska informovala o vývoji situace na stadiónu Ullevaal jeho kolegyně z norského svazu (NFS) Karen Espelundová.

"Stav hrací plochy se údajně postupně zlepšuje, trávník je vyhříván na 17-18 stupňů a jeho umělohmotné pokrytí by mělo být sejmuto v pátek za předpokladu, že se nezhorší počasí. Poté by měly být provedeny další práce na zkvalitnění povrchu," uvedlo vedení českého svazu v tiskovém prohlášení.

Na kvalitu hřiště, na němž čeští fotbalisté chtějí udělat první krok na světový šampionát v Německu, sleduje také delegát Mezinárodní fotbalové federace. "Už je na místě, hovořil jsem s ním. Seznamuje se se situací a jednal i s pořadateli. Druhou oficiální inspekci uskuteční v pátek před polednem tak, aby se v návaznosti na ní ihned po našem příletu mohlo uskutečnit třístranné jednání mezi FIFA, ČMFS a NFS. Své závěry oznámí oběma svazům zároveň, do té doby nepřijme žádné rozhodnutí," uvedl Fousek.

Delegát FIFA bude mezitím situaci interně konzultovat i s ústředím FIFA v Curychu.

Není důvod k panice

Podle svazu ale vše směřuje k tomu, že utkání bude odehráno v původním termínu. "Teoretická možnost odkladu o 24 hodin, kterou poskytuje reglement FIFA je pouze ústupovým scénářem. Není důvod k panice," uklidňuje situaci vedení českého fotbalu. Diskutovat se ale každopádně bude v Oslu o tom, kde a jakým způsobem proběhne v pátek trénink Brücknerova týmu.

Travnatá pokrývka stadiónu Ullevaal se změnila v bahnité oraniště během deštivého počasí v minulém týdnu a po dvou víkendových zápasech norského poháru, které se tam hrály.

Reklama

Související témata: