Hlavní obsah

Slovenští fanoušci po prohře se Španěly příliš zklamáni nebyli

BRATISLAVA

Slovenští fanoušci se nakonec dočkali přímého televizního přenosu z barážového duelu svých fotbalistů se Španělskem, který v sobotu večer sledovali nejen ve svých domovech, ale často také v restauracích a barech. Mnohým z nich bylo již v polovině zápasu jasné, že se jejich tým na mistrovství světa asi nedostane.

Článek

Přesto řada z diváků příliš zklamána nebyla, protože se podle nich Slováci dostali v boji o účast na šampionátu daleko.

"Španělé jsou Španělé. To už na nás bylo moc. Ale neberu to jako tragedii. Snad se dostaneme na Euro - tam máme větší šanci," řekl po porážce 1:5 dvaatřicetiletý Roman, který až do půlnoci sledoval zápas na obří obrazovce v hospodě na Michalské ulici v centru Bratislavy.

U restaurací se již několik dnů před zápasem množily cedule s nápisy "Slovensko - Španělsko u nás na velkoplošné obrazovce". A tak mnozí obyvatelé metropole neodolali kolektivnímu sledování zápasu a mnoho bratislavských restaurací a barů bylo přeplněno. Některé podniky byly kvůli fotbalu otevřeny déle než obvykle. Příznivci zůstávali dlouho napnutí, neboť Slovenská televize se dohodla na zakoupení vysílacích práv na duel až pár hodin před výkopem.

Fanoušci nebyli zklamání ani tak z toho, že jejich mužstvo prohrálo. Spíše jim vadilo pět gólů, které Slováci dostali. "Ke konci zápasu už asi (Slováci) viděli, že je soupeř nad jejich síly. Navíc, ten rozhodčí nám dost ublížil. Nařídil penaltu? Dobrá. Ale to vyloučení našeho obránce - to bylo silné kafe," soudil další fanoušek z baru v centru města.

Reklama

Související témata: