Hlavní obsah

Slovensko: Ze zápasu desetiletí nejpotupnější prohra

BRATISLAVA

Slovenské listy po sobotním debaklu slovenských fotbalistů v baráži se Španělskem zaplavily fotografie rozzlobeného trenéra Dušana Galise a titulky Totální zklamání, Sbohem šampionáte, Španělé změnili odvetu v povinnou jízdu. Deníky sice podobně jako Galis připouštějí, že italský rozhodčí byl v Madridu nakloněn domácím, za prohru ale prý může hlavně nedisciplinovanost a naivní hra slovenských reprezentantů.

Článek

"Za naivní a ustrašenou hru dostali slovenští fotbalisté bolestivou facku. Vymlouvat se pouze na zaujatost rozhodčího by bylo dětinské. Debakl jsme si totiž vykoledovali nepochopitelnou taktikou, špatnou mentální přípravou, nesprávnou strategií a zbabělým herním projevem," míní Šport.

Nový čas udělal podrobnou analýzu sporných momentů a zjistil, že v rozhodujících situacích se sudí de Santis nemýlil. Druhý gól Španělů prý nepadl z postavení mimo hry, penaltu za stavu 2:1 pro domácí nařídil Ital správně a v pořádku patrně bylo i vyloučení nervózního Hada. Rozhodčího tak deník ve věci potupné prohry Slováků označil za nevinného.

"Výprask 1:5, vyloučený trenér Galis a obránce Had. S takovou katastrofální bilancí se vrací slovenská fotbalová výprava z Madridu. Očekávaný zápas desetiletí slovenského fotbalu se změnil na jednu z nejpotupnějších proher v jeho historii," napsala Pravda.

Podle Sme Slováky zdolal skvělý španělský tým po obdivuhodném výkonu. Hvězdy evropských velkoklubů, které spolu někdy špatně vycházejí, se spojily pro úspěch své země.

"Španělé byli objektivně lepší. Ukázalo se, že kromě šikovných španělských fotbalistů může být pro nás smrtelně nebezpečné i to, když dáme sudímu zbytečnou příležitost upevnit si na náš účet autoritu. Dovést do úspěšného konce zápas, v němž hrajeme bez trenéra a jednoho hráče, na to jsme ještě nedorostli," píše Sme.

Reklama

Související témata: