Hlavní obsah

Prezident Klaus zřejmě pojede podpořit fotbalisty na šampionát

Mezi fanoušky, kteří pojedou příští rok podpořit české fotbalisty přímo na mistrovství světa v Německu, bude zřejmě i prezident Václav Klaus. Naznačil to v čtvrtečním pořadu Českého rozhlasu Host do domu. Na dotaz moderátora, zda se pojede do Německa podívat, odpověděl: "Myslím, že ano."

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Prezident Václav Klaus

Článek

Klaus ocenil středeční vítězství 1:0 nad Norskem v odvetě baráže, z níž čeští hráči poprvé v historii samostatné reprezentace postoupili na světový šampionát. "Jsem strašně rád, že to dopadlo včera tak, jak to dopadlo. Naši fotbalisté podali nesmírně vydatný, upracovaný výkon a mně se takhle sport líbí," řekl dnes prezident.

Klaus, který hrál v mládí aktivně basketbal, uvedl, že nikdy nepreferoval Bohem nadané hráče, "kterým to do toho koše padalo snadno". "Já vždycky více preferoval toho, který to musí odpracovat. A myslím, že to se včera našemu týmu podařilo," řekl.

Klaus, který stále rekreačně sportuje a hraje tenis, už v minulosti přímo na místě fandil a osobně blahopřál například českým hokejistům, když vyhráli titul mistrů světa. Byl hostem také na olympijských hrách.

Reklama