Hlavní obsah

Bahrajn protestuje u FIFA kvůli neuznané brance v baráži

MANÁMA

Bahrajn se rozhodl odvolat k Mezinárodní fotbalové federaci kvůli neuznanému gólu v odvetném barážovém utkání s Trinidadem a Tobagem. Domácí tým v Manámě ve středu v nastaveném čase dopravil míč do sítě, ale kolumbijský rozhodčí Oscar Julian Ruíz branku neuznal pro nebezpečnou hru. Kdyby gól platil, Bahrajn by vyrovnal na 1:1 a po stejném výsledku z prvního duelu by nejspíš následovalo prodloužení.

Článek

"Podali jsme odvolání k FIFA a vyzvali ji, aby situaci kolem gólu přehodnotila. Podle našeho názoru se o nebezpečnou hru nejednalo," řekl dnes agentuře Reuters místopředseda bahrajnské asociace šejk Ali al Chalífa.

Žádné velké vyhlídky na případné zvrácení výsledku či opakování zápasu si v Bahrajnu nedělají. "Ale udělali jsme, co za těchto okolností považujeme za správné," uvedl funkcionář.

FIFA podle svého mluvčího Markuse Sieglera dosud protest neobdržela. Dodal, že disciplinární komise se jím bude zabývat pouze v případě, že se zástupci Bahrajnu ihned po utkání s protestem obrátili na rozhodčího a delegáta zápasu, v jehož zprávě by pak měl být zanesen.

Bahrajn už během boje o premiérovou účast na světovém šampionátu jednu kontroverzní situaci zažil. Po prohře 0:1 v prvním utkání asijské baráže s Uzbekistánem podal soupeř protest proti chybnému výroku rozhodčího a FIFA nařídila opakování zápasu. V repríze Bahrajn uhrál remízu 1:1 a po bezgólovém výsledku v domácí odvetě postoupili.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články