Hlavní obsah

Podle časopisu Kicker budou Češi při losu MS až ve třetím koši

LIPSKO

Čeští fotbalisté budou při losování mistrovství světa 9. prosince v Lipsku pravděpodobně zařazeni do třetího koše. Organizační výbor šampionátu zveřejní nasazení jednotlivých týmů až tři dny před losováním, ale německý časopis Kicker už vypočítal, jak to dopadne. Vycházel při tom z pravidel minulého losování, při němž dostávaly jednotlivé země body za účast na třech předchozích šampionátech odstupňovaně.

Článek

Nejmenší váhu měl přitom nejstarší šampionát, největší ten nejnovější. K tomu se přičetly body za umístění v žebříčku FIFA za poslední tři roky. Nejlepší součet mají Brazilci a Němci, kteří však stejně budou nasazeni do čela skupin, první jako obhájce titulu, druzí jako tým hostitelské země.

Spolu s nimi by podle Kickeru měly být v prvním koši Španělsko, Argentina, Itálie, Anglie, Mexiko a také Francie. Tu sice řadí spočítaný koeficient těsně až za Nizozemsko, díky titulu mistra světa z roku 1998 ale podle Kickeru skončí Francouzi v prvním koši a "Oranjes" ve druhém.

Čeští fotbalisté na třech předchozích šampionátech nehráli, takže získají body jen za žebříček FIFA, a to jim v pořadí 32 účastníků stačí jen na 18. místo a třetí výkonnostní koš. Pokud jsou výpočty Kickeru správné, pak se svěřenci trenéra Karla Brücknera vyhnou Portugalsku, Íránu, Saúdské Arábii, Srbsku a Černé Hoře, Polsku, Tunisku a Ekvádoru. Ve skupině však mohou mít například Brazílii, Nizozemsko a Ukrajinu.

Kicker však upozorňuje, že organizační výbor může udělat nějaké přesuny tak, aby například v jedné skupině nehrály tři týmy z Evropy.

Rozdělení do košů podle Kickeru:
1.Brazílie, Německo, Španělsko, Argentina, Itálie, Anglie, Mexiko, Francie,
2.Nizozemsko, USA, Korea, Švédsko, Chorvatsko, Kostarika, Paraguay, Japonsko,
3.Portugalsko, ČR, Írán, Saúdská Arábie, SČH, Polsko, Tunisko, Ekvádor,
4.Švýcarsko, Pobřeží slonoviny, Ukrajina, Trinidad a Tobago, Austrálie, Ghana, Angola, Togo.

Reklama