Hlavní obsah

Přípravy na losování MS se přísně tají

LIPSKO

Program pátečního losování mistrovství světa zůstává do poslední chvíle přísně utajen. Již dříve sice televizní společnost ARD oznámila složení moderátorské dvojice a to, že pořad bude trvat devadesát minut jako fotbalový zápas. Detaily jsou však skryty za zdmi haly 1 lipského výstaviště. O míře utajení svědčí i fakt, že bezpečnostní prověrkou policie musel projít i technický personál.

Článek

Ze zákulisí ARD přesto některé podrobnosti na veřejnost probleskly. Velkolepou scénu, která má připomínat fotbalovou arénu a do jejichž ochozů se vejde na čtyři a půl tisíce diváků, připravovali specialisté několik měsíců. Stotunový náklad, z něhož bude scéna složena, muselo do Lipska přivézt dvacet kamionů, jejichž řidiči byli speciálně proškoleni.

Šéf projektu Heribert Fassbender je na práci, kterou odvedli jeho podřízení, hrdý. "Ukážeme, že máme tah na branku jako nejlepší fotbalisté," vychvaloval v předvečer ceremoniálu technické zabezpečení. Uvedl, že scéna byla vytvořena ze speciálních syntetických materiálů, které musí splňovat náročná kritéria.

Znít bude klasika

Překvapením má být hudební kulisa celého pořadu. Popové a rockové hvězdy příliš prostoru nedostanou, spíše se bude vzpomínat na klasiky: Bacha, Mozarta a Beethovena. Zřejmě proto, že Lipsko hostí každoročně festivaly vážné hudby a je považováno za novodobé kulturní centrum sjednoceného Německa.

S výjimkou samotného losovacího aktu není příliš jasné, co mají moderátoři ve scénáři. Jisté je pouze to, že až v pátek ve 20:15 začne přímý přenos, uslyší na 320 milionů televizních diváků po celém světě od průvodců programem Heidi Klumové a Reinholda Beckmanna úvodní větu: "Vítej světe, rač vstoupit."

Reklama