Hlavní obsah

Nikdo si při losu MS nepřeje Čechy a Nizozemce

PRAHA

Osmičku nejvýše nasazených mužstev před pátečním losováním fotbalového mistrovství světa svírá nervozita. Napjatě přemýšlejí o všech možných variantách složení svých základních skupin na šampionátu. V jednom mají ale takřka všichni jasno - nepřejí si na úvod turnaje jako soupeře Českou republiku a Nizozemsko, druhý a třetí tým světového žebříčku FIFA.

Článek

Jako nejméně přijatelného soupeře na MS označil české mužstvo například obránce Francie William Gallas. "Když vidím Čechy a Nizozemce mezi nenasazenými týmy, tak si říkám, že takovým celkům by bylo lepší se vyhnout," prohlásil v dnešním vydání listu L'Équipe spoluhráč gólmana Petra Čecha z Chelsea.

Obavy ale z české reprezentace nemají jen favorité šampionátu. České fotbalisty by si do skupiny nepřál trenér týmu USA Bruce Arena a rovněž zástupci Japonska, které vede legendární Brazilec Zico. Japonci přitom loni v dubnu český národní tým porazili v Praze na Letné a uštědřili mu první prohru po dlouhých 29 měsících na domácí půdě. Vítězství v přátelském zápase ale Japonci rozhodně nehodlají přeceňovat.

Němci si nepřejí Holanďany

Strach nahání soupeřům také nizozemský tým, který prošel kvalifikací bez porážky a jména jako Van Nistelrooij, Makaay, nebo Davids stále zaručují velkou kvalitu. "Opravdu nechci zase hrát proti Nizozemcům," říká rázně útočník německé reprezentace Kevin Kurányi, který má ještě v paměti remízu 1:1 z posledního Eura 2004 v Portugalsku.

Ani Franz Beckenbauer zodpovídající za organizaci mistrovství světa v Německu by si Nizozemce nepřál, ale nepropadá panice. "Holanďané mají opět silný tým. Ale když nám je nalosují do skupiny, nebude to zase žádná tragédie. Nakonec, postupují přece dva týmy," věří v úspěch svých krajanů.

Anglické obavy z Pobřeží slonoviny

Nežádoucím soupeřem jsou také nevyzpytatelní Australané vedení zkušeným trenérem Guusem Hiddinkem, jenž dokázal na posledním šampionátu dovést ke čtvrtému místu jihokorejskou reprezentaci. Australané jsou sice zařazeni mezi outsidery, ale mají v kádru šikovné hráče jako Mark Viduka nebo Harry Kewell.

Za velmi nebezpečné jsou považováni také Portugalci, kteří prošli kvalifikací bez jediné porážky. Zajímavostí pak je, že Angličané si nepřejí za soupeře ani tým z Pobřeží slonoviny. Mužstvo totiž reprezentují Didier Drogba, hrající jinak za  Chelsea Londýn, a obránce Arsenalu Kolo Touré.

Reklama