Hlavní obsah

ON-LINE losování MS ve fotbale

LIPSKO/PRAHA

Ve veletržním centru v Lipsku bude v pátek rozlosován světový šampionát ve fotbale a v osudí nebude mezi 32 reprezentacemi chybět ani ta česká. Svěřenci trenéra Karla Brücknera byli zařazeni do třetího koše společně s Nizozemskem, Chorvatskem, Švýcarskem, Švédskem, Polskem, Portugalskem a Ukrajinou, s kterými se tak nemohou ve čtyřčlenné skupině potkat.

Článek

Losovat bude legendární brazilský fotbalista Pelé, představit by se měly další velké osobnosti fotbalové minulosti Johann Cruyff a Lothar Mathäus.

Trenér české reprezentace Karel Brückner před losováním uvedl, že vysněné soupeře nemá. Vyslovil však přání zahrát si na šampionátu alespoň se šesti protivníky, což by znamenalo hrát o medaile. "Kdekdo favorizuje Brazílii, ale stejně tak bych mohl mluvit o dalších týmech z prvního i našeho třetího koše. Slova o favoritech jsou na takovém turnaji bezpředmětná, rozhodovat se bude v červnu," řekl trenér novinářům.

Přímý přenos z losování základních skupin bude sledovat 320 miliónů diváků ze 150 zemí světa.

Světový šampionát v Německu začne příští rok 9. června a skončí o měsíc později finálovým duelem v Berlíně. Z každé základní skupiny postoupí do vyřazovacích bojů dva týmy.

Reklama