Hlavní obsah

Německý sexuální průmysl se připravuje na MS

Kombinace vypjaté atmosféry zápasů letního fotbalového mistrovství světa v Německu a zástupů mužů, kteří si dali nějaké to pivo, může znamenat pro místní sexuální průmysl úplné požehnání. Ten už si také ve 12 hostitelských městech šampionátu připravuje celou armádu prostitutek, aby po celý měsíc mistrovství uspokojovaly sexuální choutky fotbalových fanoušků z celého světa, píše agentura Reuters.

Článek

Optimismus je už teď znát především v přístavním Hamburku, jehož nevěstince ve čtvrti St. Pauli jsou vyhlášené daleko za hranicemi. A letošní sezona by mohla přinést obrovské zisky, doufají zdejší provozovatelé.

Podle Hanse-Henninga Schneidereita, který v St. Pauli vlastní proslulý Safari Cabaret, se k sobě fotbal a prostituce náramně hodí. "Máte prostě spoustu mužů v tom správném biologickém věku a všichni jsou po sledování zápasů pěkně rozpálení. Co víc bychom si mohli přát?" uvedl. Nadcházející tržby očekává o 30 procent vyšší než obvykle. A to je prý ve srovnání se svými konkurenty, kteří možná sázejí i na atraktivitu zápasů, které do města přivedou i český tým, opravdu střízlivý.

Nával předvídá i policie

Mimořádný nával ve čtvrtích, kam se chodí v německých městech za dámskou obsluhou, předvídá i policie. Podle mluvčího mnichovské policie Gottfrieda Schlichta "zkušenosti z obdobných velkých událostí ukazují, že se zde na základě zvýšené poptávky objeví mnohem víc žen, aby si přišly na pěkné peníze". Zatímco běžně se v oblasti Mnichova vyskytuje kolem dvou tisíc prostitutek, v době šampionátu to bude podle Schlichta určitě nejméně o třetinu víc.

Najímáním dalších prostitutek se připravují na nával klientů i provozovatelé nevěstinců v Berlíně, kde se odehraje šest z celkových 64 zápasů mistrovství. Loni na podzim byl dokonce v německé metropoli otevřen obrovský nevěstinec - a přirozeně nepříliš daleko od stadionu.

V Německu je prostituce legální a sexuální pracovnice si mohou platit i sociální pojištění, sdružovat se v odborech a dokonce si pořídit i důchodové připojištění. Počet žen, které pracují v oblasti sexuálních služeb na celý úvazek či jen částečně, odhadují německé úřady na 400 000. K sexuálním aktivitám jsou ale nuceny protizákonně i tisíce dalších žen, a právě proti těmto praktikám chtějí úřady v době šampionátu zakročit.

Připraveno je 20 kampaní

Pro nadcházející měsíce je připraveno přes 20 kampaní, které po celém Německu upozorní na problémy spojené s nucenou prostitucí. I když lze jen velmi obtížně odhadnout, kolik takových případů v Německu existuje, podle Mezinárodní organizace práce jde asi o 15 000 žen, většinou z východní a střední Evropy. Podle německých sdělovacích prostředků se dá očekávat, že kvůli mistrovství bude do země zavlečeno z ciziny až 40 000 žen, aby posloužily jako sexuální otrokyně. Někteří experti ale takový údaj odmítají jako přehnaný.

Začátkem týdne předseda německého fotbalového svazu Theo Zwanziger připustil, že svaz problém nucené prostituce původně podcenil, teď mu ale věnuje mimořádnou pozornost.

Nejlepší chvíle pro dovolenou

K omezení nucené prostituce směřuje i čerstvý návrh evropského komisaře pro spravedlnost Franka Frattiniho, podle něhož by měly státy pro návštěvníky mistrovství zvážit dočasné zavedení víz.

Řada cizinek se ale připravuje na cestu do Německa dobrovolně. To se týká například nizozemských prostitutek, které za návštěvníky fotbalového mistrovství zamíří kvůli vidině skvělých výdělků. "Předpokládají velké peníze a jsem si jistá, že tam pojedou," říká bývalá prostitutka Mariska Majoorová, která v Amsterodamu vede středisko na pomoc prostitutkám.

Některé sexuální pracovnice jako Berlíňanka Sindy ale váhají, zda se vůbec vydají "za prací" do ulic přeplněných fanoušky. "Většina těch chlápků, kteří sem přijedou za fotbalem, určitě bude mít v hlavě několik piv, a to jim určitě nedodá, pokud jde o jejich mužnost. Takže to asi bude ta nejlepší chvíle, abych si konečně vybrala dovolenou," říká.

Reklama

Související témata: