Hlavní obsah

V Německu se řada hráčů připravila o MS, řekl kouč Arena

Dortmund

Výkon fotbalistů USA v přípravném zápase v Německu otevřel jejich trenérovi Bruci Arenovi oči. Po debaklu 1:4 prohlásil, že se hodně hráčů ze středeční sestavy připravilo svým výkonem o účast na závěrečném turnaji. Ten pro Američany začne v pondělí 12. června zápasem s českou reprezentací.

Článek

Arenův tým držel s vicemistry světa první poločas bezbrankovou remízu, ale po změně stran to dokázal jen 40 vteřin. "Byla to velká psychická chyba. Druhý poločas jsme začali hodně špatně," řekl trenér na tiskové konferenci po zápase. Stěžoval si také na to, že jeho svěřenci po hodině hry fyzicky odpadli.

"Ti, co hrají ve Státech, nebyli fit. Únava se od 65. až 70. minuty začala jasně projevovat," řekl. Po této fázi zápasu jeho tým během šesti minut třikrát inkasoval. "Už nikdy nepřijedu do Německa, abych k jejich finále přípravy nastoupil s náhradníky," lamentoval Arena.

Chyběli mu evropští legionáři Lewis, Onyewu, Beasley, Reyna a McBride, ke zraněnému Donovanovi se těsně před zápasem přidal šéf obrany Pope. Wolff odehrál jen pár minut, než jej zasáhl soupeř nohou do hlavy a útočník musel s otřesem mozku odstoupit.

Gólmana Kellera výkon spoluhráčů naštval

Brankáře Kaseyho Kellera výkon spoluhráčů naštval. "Ukázalo se, kdo může hrát na téhle úrovni a kdo ne. To, co si myslím o zápase, se nedá otisknout. Možná se někteří příliš nechali unést postavením v žebříčku FIFA," přemítal. Američanům patří páté místo na světě. "Ale na velké týmy nestačíme," uvedl Keller.

Jeho tým čekají před mistrovstvím světa ještě čtyři zápasy. "Dáme se dohromady," ujišťoval brankář, který nastoupil ke svému jednadevadesátému zápasu v národním týmu a připsal si první gólovou asistenci. Američané nastoupí 11. dubna proti Jamajce v Cary, pak 23. května s Marokem v Nashvillu, o tři dny později proti Venezuele v Ohiu a 28. května s Lotyšskem v East Hartfordu.

Američané se mohou utěšovat tím, že před minulým šampionátem podlehli v přípravě Německu 2:4 a pak nečekaně došli do čtvrtfinále.

Reklama

Související témata: