Hlavní obsah

Brückner na soustředění před MS nebude brát náhradníky

PRAHA

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner vezme na květnové soustředění do rakouského Seefeldu před mistrovstvím světa 23 hráčů. To znamená, že na tréninkový kemp nebude brát žádného z náhradníků a bude pracovat s týmem, jehož složení oznámí organizátorům šampionátu už 15. května. Brückner to potvrdil v rozhovoru pro internetové stránky fotbalového svazu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner

Článek

Před evropským šampionátem v Portugalsku v roce 2004 Brückner zvolil jiný model, když do Rakouska přibral i jednoho náhradníka Miroslava Matušoviče. Ten se nakonec do finální nominace nevešel a nakonec do Portugalska neodcestoval.

Brückner nicméně připustil, že bude i během soustředění v Seefeldu v kontaktu s dalšími hráči širšího kádru pro případ zranění některého z členů základního výběru. Konkrétní však Brückner zatím být nechtěl. "Nějaké alternativy už máme připravené, ale zatím je to interní věc," uvedl Brückner. Ten ve středu v Dortmundu pozoroval utkání německé reprezentace s USA, které budou prvním soupeřem české reprezentace v základní skupině světového šampionátu.

V generálce přijede na Letnou Trinidad a Tobago

Češi zahájí finální přípravu na MS ve čtvrtek 18. května, kdy se sejdou v Praze. O dva dny později Brücknerův soubor leteckým speciálem vyrazí do Seefeldu na soustředění, v jehož rámci 26. května sehrají fotbalisté první přípravné utkání se Saúdskou Arábií, o den později by tým mohl podle dřívějších plánů sehrát duel proti místnímu amatérskému výběru.

Po návratu do Čech čeká fotbalisty 30. května zápas s Kostarikou v Jablonci, generálka je naplánována na 3. června do Prahy na Letnou, kam přijede Trinidad a Tobago.

Do mistrovství Češi vstoupí 12. června v Gelsenkirchenu soubojem s USA, 17. června hrají v Kolíně nad Rýnem s Ghanou a boje ve skupině završí 22. června s Itálií v Hamburku.

Reklama