Hlavní obsah

Fanoušci fotbalu si mohou výsledky MS napsat na korbel

DUBÍ

Fanoušci fotbalu budou mít na letošní mistrovství světa ojedinělou památku. Český porcelán pro ně připravil speciální korbel, na nějž si budou moci zapisovat výsledky utkání českého mužstva. Půllitr ozdobený vlaječkami je vhodný pro všechny nápoje, záleží prý na lidech, čím si budou chtít připít na úspěchy národního týmu.

Foto: www.cesky.porcelan.cz

Porcelánový korbel pro fotbalové fanoušky.

Článek
Fotogalerie

Nápad na korbel se zrodil v hlavě ředitele Českého porcelánu Vladimíra Feixe. "Spousta mužů hraje nebo hrála fotbal a mezi ně patřím i já. Říkal jsem si, že tolika krásných úspěchů jsme již dosáhli a ono to vždycky za čtyři roky pomine a žádná hmatatelná vzpomínka není," popsal Feix. A tak vznikl korbel.

Na půllitru jsou vlaječky skupiny E, ve které bude české mužstvo usilovat o úspěch. "No a když vyhraje, což předpokládám, bude to taková trvalá vzpomínka," dodal Feix. Potomkům pak budou prý moci fandové říci: "To bylo v tom roce 2006, to byl fotbal a ten půllitr to se mnou tenkrát prožíval."

Prvních 500 kusů už fandové rozebrali

Na korbel se píše speciální tužkou, která je součástí dodávky stejně jako speciální pamětní certifikát. "Protože jsme česká firma, vybrali jsme českou fixu, která je schopná popisovat porcelán," uvedl ředitel, který nyní každý večer podepisuje stohy speciálních pamětních certifikátů k půllitrům.

Porcelánka plánovala vyrobit 500 kusů. Už je ale rozebrali severočeští fandové, v hlavním městě je zájem menší. "Na severu Čech se hraje dobrý fotbal, proto asi také nadšení je v Teplicích a Liberci větší než v Praze s ohledem na výsledky Sparty a Slavie," podotknul Feix.

Celkem 100 kusů v češtině a stejný počet v angličtině si už objednal Českomoravský fotbalový svaz. Český korbel se tak dostane i za hranice. Kromě korbelu vyrábí Český porcelán také pamětní hrnek k mistrovství světa. Ten má tvar fotbalového míče, uprostřed je znak ČMFS a na horním okraji nápis "Fanklub Čechů: Už jsme tam!". Hrnek je k mání za 199,- korun. Originální korbel má cenu 499,- korun.

Reklama