Hlavní obsah

Soud uznal vstupenky na fotbalové MS koupené na internetu

FRANKFURT NAD MOHANEM

Německý fanoušek, který si koupil dvě vstupenky na fotbalové mistrovství světa v internetové dražbě, může na stadión, přestože na lístcích není vytištěno jeho jméno. Rozhodl o tom ve čtvrtek soud ve Frankfurtu nad Mohanem s tím, že pořadatelé šampionátu musejí vyhovět jeho žádosti a jméno přepsat.

Foto: archiv

Ilustrační foto

Článek

Organizátoři mistrovství světa se rozhodli opatřit z bezpečnostních důvodů všechny vstupenky jménem kupce, čímž zároveň chtějí bojovat proti překupníkům. Fanoušci, kteří by se u vstupu na stadión nemohli prokázat osobním dokladem se stejným jménem, jako je na lístku, by do ochozů nesměli.

Čtvrteční rozhodnutí soudu se týká jen tohoto konkrétního případu, organizační výbor se proto nebude proti rozsudku odvolávat. Oficiální burza problémy se jmény už řeší. Pokud fanoušek získá vstupenky s cizím jménem na černém trhu, nebudou mu u vstupu na stadión uznány. Lidé, kteří v losování získali lístky na zápasy, o něž nemají zájem, je mohou vrátit pořadatelům.

Fanoušek z Essenu získal dvě vstupenky na čtvrtfinálový zápas 1. července v Gelsenkirchenu v internetové dražbě na stránce eBay ještě před tím, než pořadatelé šampionátu spustili oficiální stránku, na níž mohou příznivci legálně vyměňovat a prodávat vstupenky, které nechtějí. Za vstupenky zaplatil 880 eur, původní cena lístku je 110 eur.

Reklama