Hlavní obsah

FIFA s organizátory MS řeší problémy kolem vstupenek

CURYCH

Mezinárodní fotbalová federace FIFA se šest týdnů zahájením mistrovství světa zabývá problémy kolem vstupenek. Šéf světového fotbalu Sepp Blatter v úterý řekl, že existují obavy především z možných bezpečnostních problémů při převádění vstupenek na jiné majitele. Potíže mohou nastat, pokud majitelé vstupenek lístky přenechají či prodají přátelům nebo rodinným příslušníkům.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

"Jsou ještě potřeba nějaká jednání a musíme být v této otázce pružní," uvedl Blatter. Na každé vstupence jsou přesné údaje o jejím držiteli a němečtí pořadatelé trvají na tom, že každý divák bude muset při vstupu na stadion projít identifikací. Pokud půjde o někoho jiného, než je osoba uvedená na vstupence, do ochozů se nedostane.

"Je to problém mezi německým ministerstvem vnitra na jedné straně a ostatními lidmi na druhé," poznamenal generální sekretář FIFA Urs Linsi. Vzápětí zdůraznil, že může vést k velkým problémům, když před branami stadionů zůstanou fanoušci se vstupenkami, kteří neprojdou identifikací.

Návštěvníci mistrovství světa se mohou podobným komplikacím vyhnout, pokud si na vstupence nechají změnit údaje na své jméno. Pro české fanoušky tuto službu koordinuje Českomoravský fotbalový svaz, který majitelům vstupenek objednaných z kvóty ČMFS umožňuje měnit údaje přímo na internetové stránce www.fotbal.cz.

Majitelé mohou později měnit údaje pouze u stadionu

Žádosti o provedení změn mohou být zasílány od 2. května 10 hodin do 4. května 12 hodin. V tomto termínu fanoušci nezaplatí poplatek 10 eur, který jinak požadují organizátoři MS.

Později budou moci majitelé vstupenek měnit údaje pouze u stadionu, kde se bude daný zápas konat. Několik dní před utkáním budou divákům k dispozici servisní centra organizátora, ve kterých lze v odůvodněných případech požádat o provedení změn. Zde budou muset zájemci zaplatit 10 eu.

Reklama