Hlavní obsah

Ferguson je proti nominaci Rooneyho na MS

LONDÝN

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson napadl svého kolegu u anglické reprezentace Svena Görana Erikssona kvůli jeho úmyslu nominovat za všech okolností zraněnou hvězdu Wayna Rooneyho do kádru pro MS. Anglický mladík si v sobotu v ligovém utkání s Chelsea zlomil záprstní kost v pravé noze a jen léčení bude trvat prakticky až do začátku světového šampionátu.

Článek

Ferguson má obavy o zdravotní stav svého klenotu. Označil proto za nesmysl a "ztřeštěný sen" Erikssonův úmysl zařadit Rooneyho do kádru a doufat, že by mohl zasáhnout do turnaje v jeho další fázi jako náhradník. "Něco takového není možné," zlobil se Ferguson.

"Za šest týdnů bude moci maximálně začít trénovat. A to už budou zbývat jen dva týdny do čtvrtfinále. Nikdo nemůže být do té doby fit, to je bláhové," řekl kouč Manchesteru televizi Sky Sport.

Rooneyho ještě čekají další vyšetření a je připraven udělat všechno pro to, aby se dal do šampionátu do pořádku. Prý k tomu využije metody, které vedly před minulým mistrovstvím světa k "zázračnému" uzdravení podobně zraněného Davida Beckhama.

Bookmakeři již přehodnotili šance Anglie na titul

Podle listu The Sun kvůli tomu bude třeba spát v kyslíkovém stanu - má mu to napomoci ke zvýšené tvorbě červených krvinek kostní dření a svalstvo by nemělo díky tomu tak rychle ochabovat.

"Jsem pod kontrolou lékařů každý den a snažím se, abych měl co největší šanci na návrat na trávníky," řekl dnes Rooney klubové televizi. "Je samozřejmě hrozné, co se mi stalo, ale jsem v dobrých rukou, takže se snad doktorům z United podaří maximum," dodal mladý útočník.

Rooneyho startu na MS se nicméně příliš nevěří a vzhledem k nepostradatelnosti dravého mladíka už dokonce jeho zranění přimělo bookmakery k přerozdělení šancí na zisk titulu.

Podle sázkové kanceláře Betandwin je Anglie nyní až třetím favoritem na zisk titulu, který by byl pro kolébku fotbalu prvním po čtyřiceti letech od triumfu ve Wembley. Za hlavním kandidátem na titul Brazílií (4:1) se nyní ocitlo Německo s kurzem 8:1. Na Angličany se sází v poměru 8,5:1, následují Itálie (9:1) a Argentina (10:1).

Reklama

Související témata: