Hlavní obsah

Rooneyho zranění je vážnější, hrozí mu tříměsíční pauza

LONDÝN

Sen Wayna Rooneyho o startu na mistrovství světa se zřejmě rozplynul. Další lékařská vyšetření v úterý odhalila, že má v nártu zlomených hned několik kůstek. Pro útočníka Manchesteru United a anglické reprezentace by to podle odborníků znamenalo tříměsíční pauzu a nulovou šanci, že by si mohl zahrát na šampionátu v Německu.

Článek

Pokud trenér anglické reprezentace Sven-Göran Eriksson dosud doufal, že bude moci Rooneyho nasadit alespoň v průběhu šampionátu, vyšetření pomocí počítačové tomografie mu nejspíš udělalo čáru přes rozpočet. "Původně jsme si mysleli, že utrpěl zlomeninu zánártní kůstky. Tomografie odhalila další fraktury. Bude trvat tři nebo čtyři týdny, než se to zranění začne vůbec léčit. Je to smutné pro Wayna i všechny fanoušky," řekl britskému listu The Sun nejmenovaný zdroj z nemocnice.

Lékařka Carol Cooperová, kterou jako odbornici Sun citoval, potvrdila pesimistické úvahy. "Pokud Wayne utrpěl v nártu několik zlomenin, je situace mnohem vážnější, než jsme si mysleli. S takovým druhem zranění vás čeká asi tříměsíční pauza," uvedla.

Eriksson se stále nevzdává naděje

Dvacetiletý kanonýr se zranil v sobotním ligovém zápase s Chelsea a lékaři odhadovali, že se bude léčit šest týdnů. To by bylo přesně do začátku mistrovství světa, kam ho navzdory vážným zdravotním problémům chtěl švédský kouč národního týmu nominovat.

Eriksson se v úterý dozvěděl, že opora jeho týmu má zlomenou více než jednu kůstku, ale naděje se stále nevzdává. Podle něj má Rooney stále šanci v Německu hrát. "Myslím si to. Zázraky se v životě čas od času stávají," uvedl. Pokud by Rooney v Německu nakonec chyběl, ztratili by Angličané jednu z největších hvězd. "Bylo by to, jako kdyby Brazílii chyběl Ronaldinho nebo Francii Thierry Henry. Je to jeden z našich absolutně nejlepších hráčů," dodal Eriksson.

Reklama

Související témata: