Hlavní obsah

Grygera je fit, ale nemá kde hrát fotbal

PRAHA

Už příští čtvrtek se v Praze sejde třiadvacet fotbalistů, které trenér Karel Brückner chce vzít na světový šampionát a jejich jména musí zveřejnit nejpozději v pondělí. I když kouč v rozhovoru pro Právo před čtrnácti dny řekl, že by byl schopen říci je hned, nechával si otevřená vrátka kvůli zraněním několika hráčů, na nichž léta staví.

Foto: archiv

Zdeněk Grygera

Článek

Zatímco kanonýři Jan Koller a Vratislav Lokvenc, kteří měli přetrhané křížové vazy, už hrají, zápasová praxe chybí trojici Zdeněk Grygera, Vladimír Šmicer, René Bolf. V rámci přípravy na šampionát ale má reprezentační tým v programu čtyři utkání, což dává možnost něco dohnat.

Grygeru dlouho zlobilo lýtko, takže Ajaxu chyběl v nizozemské kvalifikaci o Ligu mistrů, ale spoluhráči to zvládli i bez něho. "Už jsem v pořádku, trénuji naplno. Co mi chybí, je fotbal. V Nizozemsku soutěže skončily, není kde si zahrát," řekl Právu Zdeněk Grygera. Vleklé problémy se zády stabilnímu pilíři obrany Bolfovi pokazily sezónu, přesto by i on měl být natolik v pořádku, aby o něm mohl Brückner uvažovat.

Šmicrovi přetržená podkolenní šlacha nedovolila hrát fotbal od konce února. Zranění, které zpočátku vypadalo na tři až čtyři týdny, se pořádně protáhlo, ale na závěrečné utkání Bordeaux ve francouzské lize proti Marseille by měl být český hráč k dispozici. Kub z města vína dosáhl po létech půstu na Ligu mistrů. Šmicer k tomu přispěl třemi góly a jeho pozitivní povaha je také pro reprezentační mužstvo cenná i ve chvílích, kdy není na trávníku.

Fanoušci z celého světa mohli až do úterní půlnoci vybírat slogany, které ozdobí všech 32 autobusů Mercedes, které budou hráče vozit na MS. Slogany mají charakterizovat motiv, s nímž půjdou týmy do boje. Ten český zní: "Budeme se prát jako lvi, pro vítězství a fanoušky." Na autobusech budou také státní vlajky, základní barvou toho českého je bílá.

Reklama

Související témata: