Hlavní obsah

Fotbalisty v Seefeldu zlobí chladno, odložili fotografování

SEEFELD

Citelný chlad přepadl fotbalové reprezentanty na soustředění v rakouském Seefeldu. Ochladilo se tak výrazně, že okolní alpské vrcholky dokonce zasypal čerstvý sníh a kvůli rannímu dešti vedení týmu zrušilo na středu plánované oficiální fotografování.

Foto: čtk

Trenér Karel Brückner na tréninku české fotbalové reprezentace

Článek

S týmem už dnes trénoval brankář Petr Čech, který se vrátil z úspěšné "maturitní výpravy" do Plzně, na hotelu naopak zůstal zraněný Vladimír Šmicer a volno dostal také Jiří Štajner. Trénink navíc nedokončil Tomáš Galásek, kterého píchlo v pravém kolenním kloubu. Galásek má podle vyjádření lékaře Jiřího Fouska natažené vnitřní postranní vazy a příští dva přípravné duely vynechá.

"Není to nic vážného, ale v nejbližších zápasech by jej to limitovalo. Proto v nich nebude hrát, místo toho teď bude důkladně regenerovat, lehce trénovat a vyklusávat," uvedl Fousek.

Ve zdi chtěli Matušoviče

Dnešní jediný trénink se odehrál výhradně s míčem. Na programu byly hra na dvě branky, nácvik střelby a zahrávání přímých kopů přes umělou zeď. Toho se zúčastnili Heinz, Jarolím, Jankulovski a Polák. Nejlépe se vedlo Jankulovskému, který několikrát vymetl růžek Blažkovy branky.

Hráči ani v nepříznivém počasí neztratili náladu na vtípky. "To by tam musel stát Matušovič," tlumil Jarolímovu radost z přesné trefy nad zdí sparťanský gólman s odkazem na nevelký vzrůst svého klubového spoluhráče. Umělá figurína totiž má podobné míry.

Ve čtvrtek dopoledne tým na hřiště vyrazí znovu, ale příprava už bude poněkud odlišná. Část týmu se bude připravovat na odpolední duel s výběrem Tyrolska, zbývající hráče čeká zřejmě větší zápřah.

Reklama

Související témata: