Hlavní obsah

Stav české marodky v Seefeldu se lepší

Dobré zprávy přinesli v pátek lékaři české fotbalové reprezentace. Podle doktora Jiřího Fouska, který mluvil s novináři na dopoledním tréninku v Seefeldu, se stav Jana Kollera, Tomáše Galáska i Vladimíra Šmicra lepší. Koller s Galáskem by měli stihnout naskočit ještě do přípravných zápasů, které národní tým sehraje po návratu do Česka.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Koller při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

Koller se Šmicrem se dokonce objevili na dnešním hodinovém lehkém předzápasovém tréninku, ale místo na trávník vyrazili po boku lékaře Petra Krejčího na "indiánský" běh do terénu.

Koller pak zkusil práci s míčem, zatímco Šmicer se vrátil ke speciálním cvičením z předchozích dnů. "Cvičíme s gumou a s gumovým míčem na vylepšení rovnováhy. Vláďa se už cítí výrazně lépe," sdělil novinářům optimistické zprávy Fousek.

Ty se naplní zřejmě také u Kollera, u kterého vzniklo ve čtvrtek podezření na natažený úpon. "Asi to nebude nijak vážné, Honza tento druh zranění ještě neměl a trochu se toho lekl. Podle všeho bude brzy v pořádku a dokonce by rád nastoupil už do úterního zápasu proti Kostarice," vysvětlil Fousek.

Lépe se prý cítí i Galásek, ale ten dnes místo na hřiště zamířil pouze do posilovny, kde nasedl na rotoped. Jeho přáním je, aby si zahrál v sobotu 3. června proti Trinidadu a Tobagu.

Další drobné zdravotní problémy by fotbalisty ohrozit neměly. Karel Poborský sice dostal během čtvrtečního duelu s výběrem Tyrolska ránu do lýtkového svalu, ale ve hře mu drobný šrám nebude překážet, a Tomáš Ujfaluši hraje se staženým loketním kloubem již delší čas. "Má zanícený tíhový váček, ale to je pouze podkožní problém a kloub není zasažen. Bandáž mu nasazujeme jen pro případ, že na loket spadne," uzavřel Fousek výčet hráčů, kteří jsou v péči obou doktorů.

Reklama

Související témata: