Hlavní obsah

Rooney nestihne na MS zápasy ve skupině

LONDÝN

Útočník Wayne Rooney po dubnové zlomenině záprstní kůstky na noze nezasáhne do základní skupiny fotbalového šampionátu. Tento ortel vyřkli lékaři po dnešním novém rentgenovém vyšetření, na které s napětím čekala celá Anglie

Článek

Podle představitelů Rooneyho klubu Manchesteru United rentgen ukázal, že se čtyři týdny stará zlomenina z ligového utkání proti Chelsea sice hojí podle očekávání expertů, ale nedovolí dvacetileté hvězdě ještě nejméně další tři týdny trénovat.

Rooney tak má šanci naskočit v Německu až do osmifinále, které začne 24. června. O zápasy s Paraguayí, Trinidadem a Švédskem přijde a 14. června, pět dnů po zahájení šampionátu, se podrobí dalšímu vyšetření. Teprve po něm se definitivně rozhodne, zda bude moci začít s ostrou přípravou a do turnaje zasáhne.

V to trenér národního týmu Sven Göran Eriksson pevně doufá a dvacetiletou hvězdu zařadil do nominace, kterou musel nahlásit před dvěma týdny. "Je to povzbudivá zpráva. Těším se, až se v neděli přidá ke zbytku týmu. Snad příští rentgen ukáže další zlepšení a Wayne o mistrovství úplně nepřijde," reagoval na dnešní lékařské zprávy Eriksson.

Reklama