Hlavní obsah

Brankář Čech z míčů moc odvázaný není

SEEFELD

Míče Teamgeist od společnosti Adidas, s nimiž se bude hrát mistrovství světa v Německu, si mezi fotbalisty už našly řadu příznivců i odpůrců. Zatímco hráči v poli si ho zpravidla pochvalují, brankáři už tak nadšeni nejsou. Nedávno se o něm dost nespokojeně vyjadřoval gólman německé reprezentace Jens Lehmann, brankářská jednička českého týmu Petr Čech si na něj pomalu zvyká.

Článek

Dostatečný počet míčů Teamgeist mají totiž svěřenci kouče Karla Brücknera k dispozici na soustředění v Seefeldu. "Pro gólmany podle mě nejlepší není. Je totiž hodně rychlý a dost mění dráhu letu," vypozoroval brankář londýnské Chelsea. "Ale bude to stejné pro všechny, takže se to den ode dne lepší a postupně si člověk stejně musí zvyknout, aby ho na šampionátu nic nezaskočilo," prohlásil Čech.

Podle něj bude daleko více vyhovovat hráčům v poli. "Dobře se dostává pod kontrolu. Brankář pak musí být pořád ve střehu, protože když na vás hráč vystřelí, míč někdy neletí rovnoměrně a udělá vlnu," vypozoroval 24letý gólman.

Soustředění v rakouském městečku pod Alpami si zatím pochvaluje. Na jeden den si z něj odskočil s požehnáním trenéra Brücknera do Plzně, aby úspěšně dodělal maturitu, ale od úterního večera je znovu s týmem. Aby dohnal jednodenní manko v přípravě, šel si ve středu odpoledne v době volna sám zatrénovat na hřiště. "Prostředí je tady hezké, v hotelu máme vše, co potřebujeme, včetně perfektní regenerace," řekl.

Patří k nejobletovanějším hráčům fanoušky, ale vždy se s nimi nechá ochotně vyfotit a rozdá desítky podpisů. Přece jen mají Češi v Seefeldu daleko větší klid než třeba Brazilci, jejichž tréninky ve Švýcarsku sleduje každý den 5000 lidí. "Já myslím, že oni jsou na to zvyklí. Je fanoušci provázejí všude po světě a kamkoliv přijedou, propukne šílenství. Myslím, že jim to ani moc nevadí a při tréninku je skandování určitě nerozhodí."

Reklama