Hlavní obsah

Koller si po devíti měsících zahraje v reprezentaci

JABLONEC

Bezmála devět měsíců neoblékl dres národního mužstva, ale v úterý Janu Kollerovi dlouhá přestávka zřejmě skončí. Dvoumetrový útočník byl téměř celou sezónu mimo hru se zraněným kolenem a minulý týden si poranil úpon v oblasti třísel. Nyní se chystá naskočit v Jablonci do duelu s Kostarikou, dalšího z přípravných zápasů před fotbalovým mistrovstvím světa.

Článek

"Mám do toho velkou chuť," řekl Koller na tiskové konferenci na zrekonstruovaném jabloneckém stadiónu, kde byla v pondělí slavnostně otevřena východní tribuna. Třiatřicetiletý hráč, kterému letos vypršela smlouva v Dortmundu a teď si shání nové angažmá, si v reprezentaci zahrál naposledy loni 7. září v kvalifikačním duelu proti Arménii.

Pak si v bundeslize přetrhl zadní zkřížený vaz v kolenu a do hry zasáhl až na sklonku sezóny. Koller se sice před necelými dvěma týdny zapojil do přípravy s národním týmem, ale minulý týden jej na soustředění v rakouském Seefeldu zase potkala smůla, když si při tréninku natáhl úpon u třísel. "Mrzelo mě, že jsem nestihl ten zápas proti Saúdské Arábii," připomněl Koller duel, v němž český tým v pátek zvítězil v Innsbrucku 2:0.

Přesto holohlavého obra dobrá nálada ani teď neopustila. "Jestli bych šel proti Kostarice na penaltu? Nevím, nechal bych to na trenérovi," narážel Koller s úsměvem na nešťastnou exekuci pokutového kopu, při které v Seefeldu přišel k nepříjemnému poranění. "Pak se mi ale běhalo moc dobře. Bylo to mnohem lepší než zase ležet někde na lůžku," komentoval Koller svoji individuální přípravu během posledních dnů.

Atmosféra mistrovství na něj zatím nedolehla

Český rekordman se 40 nastřílenými góly v reprezentaci si pochvaluje zlepšení zdravotního stavu. "V neděli jsem poprvé zase trénoval naplno, jenom jsem ještě s takovou silou nekopal do míče. Dneska už půjdu bez úlev, takže jestli se nestane nic mimořádného, tak s Kostarikou hrát budu. Vypadá to prostě dobře," uvedl Koller.

Na klíčového hráče české reprezentace prý zatím atmosféra mistrovství nedolehla. Nyní se koncentruje na zbývající přípravné duely s Kostarikou a Trinidadem a Tobagem, v nichž se chce dostat do formy.

"Teď je nám celkem jedno, proti komu hrajeme. Hlavně se chceme soustředit sami na sebe, to je v téhle fázi nejdůležitější," líčil Koller. "A mistrovství? Zatím na to nemyslím, dolehne to na nás, až přiletíme do dějiště," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články