Hlavní obsah

Brückner si pochvaloval stav útočníka Kollera

Česká fotbalová reprezentace úspěšně zvládla předposlední test před světovým šampionátem. Přestože se v úterý proti Kostarice dlouho nemohla prosadit, po gólu Lokvence se v Jablonci radovala z vítězství. Kouč Brückner ale nebyl potěšený jen z výhry. "Největším pozitivem je fakt, že je Jenda Koller fit," pochvaloval si zkušený kouč po zápase.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Koller uniká trojici hráčů Kostariky.

Článek

Brückner poslal do hry až na náhradního brankáře Kinského všechny připravené hráče. "Zápas zapadl do naší fáze přípravy. Všichni hráči si zahráli. Náš výkon ale nebyl ideální, po pohybové ani taktické stránce. Ztráceli jsme jednoduše míče, těžko dobývali obranu soupeře. Chyběla invence, nápad, kreativita," nešetřil trenér po utkání kritikou.

Nezvykle vysoký počet střídání ovlivnil souhru domácích. "Měli jsme nezvykle málo nebezpečných akcí. Cením si ale vítězství a jsem rád, že jsme zápas absolvovali bez zranění," pochvaloval si na druhou stranu Brückner, který pro zdravotní potíže postrádal Rosického, Galáska a Šmicra.

Další zranění by byla komplikací do plánovaného konceptu hry. I proto do utkání proti Kostarice nastoupili jen dva členové základní sestavy - Rozehnal a Koller. "Nechci některé hráče přetížit, není k tomu důvod. Stejně to praktikují všechna mužstva, dá se tak zmenšit riziko zranění," vysvětlil kouč.

Poslední možnost doladit formu před šampionátem budou mít Češi v sobotu proti Trinidadu a Tobagu. "Pokud budou všichni fit, nastoupíme v nejsilnější sestavě," upozornil na pravděpodobné složení sestavy Karel Brückner.

Do utkání na Letné by měl naskočit i uzdravený Galásek a snad i Rosický. Zranění záložníka Arsenalu ale zbytečně trenéra neznervózňuje. "Zatím ani lékaři neví, jedná se o nečitelné svalové zranění. I kdyby ale nehrál proti Trinidadu, jsem přesvědčen, že bude do začátku šampionátu v pořádku."

Reklama

Související témata: