Hlavní obsah

Musíme hru vyladit, shodli se fotbalisté

JABLONEC N. NISOU

Trvalou převahu sice fotbalisté českého týmu v úterním přípravném utkání s Kostarikou měli, ale chybělo gólové vyjádření. Svěřenci trenéra Brücknera se po zápase jednoznačně shodli, že předváděná hra není optimální.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Polák se chystá projít mezi dvojicí hráčů Kostariky.

Článek
Fotogalerie

"Není to podle našich představ. Kombinace se nám tolik nedařila. Často jsme sklouzli jen k nakopávání na Honzu Kollera," přemítal záložník Jan Polák. "Určitě ještě byly ve hře rezervy, ale dokázali jsme vyhrát a to je nejdůležitější. Každé vítězství znamená velké povzbuzení," mínil útočník Milan Baroš.

Tým nastoupil bez zraněných opor Rosického a Galáska, jen z tribuny sledoval zápas Nedvěd. "Je třeba vidět, že sestava byla hodně kombinovaná. Určitě také ještě doznívalo těžké soustředění v Rakousku. Přesto všechno jsme měli zápas po celou dobu pod kontrolou," přesvědčoval Polák.

"I v hodně kombinované sestavě jsme ukázali jistou sílu. Navíc si musíme uvědomit, že Kostarika rozhodně nemá špatný tým. Tady navíc předvedla hodně netradiční způsob hry. Zdálo se mi, že chtějí hrát na nula nula, přestože šlo o přátelák. Jejich ofenzivní snaha byla prakticky nulová," říkal Baroš.

Hráči jsou přesvědčeni, že v sobotním duelu s výběrem Trinidadu a Tobaga už bude výkon na nejvyšší možné úrovni. "Já věřím, že teď se patřičně srovnáme a hra půjde nahoru. Forma bude určitě gradovat," slíbil Polák. Baroš naznačil, že další dny tréninku přispějí k vypilování silné zbraně v podobě standardních situací. "V Seefeldu na ně moc nedošlo. Teď se na ně zaměříme a i z toho vzejde naše větší síla."

Reklama

Související témata: