Hlavní obsah

Stav trojice marodů v reprezentaci se mírně zlepšuje

PRAHA

Dopoledne lehký trénink na pražském Strahově a po obědě osobní volno až do večeře. Takový plán měli ve středu čeští fotbaloví reprezentanti, kteří za dvanáct dní vstoupí v Německu do světového šampionátu duelem s USA. Češi dnes vyháněli z těl únavu po úterní výhře 1:0 v přípravném duelu s Kostarikou a největší pozornost se stále upírala k trojici marodů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pavel Nedvěd, Jan Koller a David Jarolím při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

Stav Tomáše Rosického a Vladimíra Šmicra se podle lékaře Petra Krejčího dál mírně zlepšuje, přestože o výrazném pokroku se zatím hovořit nedá. Naopak kapitán Tomáš Galásek se prý cítí stále lépe. Zdravotní problémy má nově náhradník Libor Sionko, který si v zápasu proti Kostarice bolestivě nakopl palec.

"Nevejdu se ani do kopačky," popsal své potíže Sionko, když dnes po krátkém vyklusání opustil trávník a zamířil do kabiny. Jeho stav ale není vážný, v sobotní generálce proti Trinidadu a Tobagu v Praze na Letné by zřejmě chybět neměl. "Sionkovo zranění je spíš jen taková běžná prkotina," řekl novinářům lékař reprezentace Krejčí.

To stav opor záložní řady Rosického, Galáska a Šmicra dělá trenérům větší starosti. Rosický si ze soustředění v rakouském Seefeldu přivezl natažený stehenní sval na levé noze a třetí den se věnuje jen individuální přípravě. Nová akvizice Arsenalu zatím jen může lehce vyklusávat, víc mu nečitelné svalové zranění zatím nedovolí.

Šmicer mnoho důvodů k radosti nemá

"Cítím, že to je trochu lepší, ale ideální ještě určitě ne," prohlásil Rosický se zachmuřenou tváří. Sobotní zápas proti Trinidadu a Tobagu určitě nestihne, do mistrovství ale podle svých slov má být fit.

"V případě Rosického jsme stále raději opatrnější. Důležité je, že vyšetření neprokázalo vážnější zranění, není tam hematom ani porušení struktury svalu. Ale stále to nechceme přetížit a riskovat zhoršení stavu. Podle nás je perspektiva vzhledem k mistrovství u Rosického dobrá," uvedl Krejčí.

Další ze zraněných středopolařů Šmicer také zatím mnoho důvodu k radosti nemá. Záložníka Bordeaux trápí obnovené zranění zadního stehenního svalu, nestihne ani jednu přípravu a situace je u něj zřejmě nejvážnější ze všech. "V jeho případě asi budeme na rozhodnutí, jestli pojede do Německa, čekat do poslední chvíle před odjezdem. U svalu nikdo neví, jak bude hojení probíhat. Ale to je třeba i případ Rosického, přestože u něj to tak vážné není," uvedl Krejčí.

Galáskovy potíže odeznívají

Šmicer si ve středu sice zpestřil individuální přípravu, když se na chvíli zapojil do krátké hry na dvě branky, ale sám ví, že naplno trénovat ještě zdaleka nemůže. "Myslím, že tam posun maličko je, ale určitě nemůžu jít na sto procent. S klukama jsem si zahrál spíš proto, abych neběhal pořád dokola. Byl jsem hodně opatrný," líčil Šmicer.

Kapitána Galáska trápil v minulých natažený postranní vaz v koleni. Nyní se zdá, že potíže u defenzivního záložníka pomalu odeznívají. "Už by prý chtěl zkusit v sobotu hrát, ale nevíme, jestli by to nebyl zbytečný risk vzhledem k mistrovství. Každopádně Galáskovo koleno vypadá pořád lépe," poznamenal Krejčí.

Reprezentanti po tréninku regenerovali v útrobách strahovského stadiónu, pak odjeli poobědvat do hotelu Praha, kde popřáli k 31. narozeninám brankáři Antonínu Kinskému. Potom se každý mohl sám rozhodnout, jak odpoledne naloží s několika hodinami volna. "Já budu asi odpočívat, chci se dobře prospat," podotkl stoper Radoslav Kováč, jehož plánem se zřejmě nechala inspirovat i většina spoluhráčů.

Reklama

Související témata: