Hlavní obsah

Rosický je fit, od úterý chce trénovat naplno

PRAHA

Klíčový hráč fotbalové reprezentace Tomáš Rosický, kterého trápily problémy se stehenním svalem, je zřejmě už zcela fit a v žádném případě by neměla být ohrožena jeho účast v prvním utkání mistrovství světa 12. června proti USA. Stav 25letého záložníka se v posledních dnech výrazně zlepšil, Rosický se od úterý chce zapojit do plného tréninku s mužstvem.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický

Článek

"Vypadá to dobře. V úterý začnu normálně trénovat s klukama," řekl na dnešní tiskové konferenci Rosický, který po sezóně vymění dres Dortmundu za barvy Arsenalu. V sobotu sice ještě vynechal generálku s mužstvem Trinidadu a Tobaga, ale jinak nezahálel, přestože si ostatní spoluhráči užívali krátkého volna.

Rosický se držel pokynů trenérů a chodil běhat do lesa. "Teď už žádné problémy necítím," uvedl tvořivý středopolař, který se zranil předminulý týden v přípravném utkání v Innsbrucku proti Saúdské Arábii.

Fotbaloví reprezentanti měli po sobotní generálce s Trinidadem a Tobagem volno, znovu se sešli dnes odpoledne, protože je večer čeká slavnostní vyhlášení novinářské ankety Zlatý míč v Praze na Žofíně. Hráči trávili volno různě, záložník Pavel Nedvěd se věnoval rodině, Petr Čech vyrazil do rodné Plzně, kde zavítal na rodinnou oslavu. Útočník Jan Koller dojednával přestup z Dortmundu do Monaka.

V úterý odpoledne čeká fotbalisty na Strahově poslední trénink na domácí půdě, ve středu v 10:30 odletí z ruzyňského letiště do Německa.

Reklama