Hlavní obsah

Přípravy na příjezd českých fotbalistů finišují

WIESENSEE

Ve středu přicestuje do dějiště MS ve fotbale česká reprezentace a na její příjezd se připravují i v hotelu Lindner, kde bude národní tým bydlet. Klidné prostředí u jezera Wiesensee si pochvaloval i trenér Karel Brückner. "Pan Brückner měl jenom tři požadavky - přál si klid, přírodu a velká okna," řekla v úterý českým novinářům manažerka hotelu Claudia Keck.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Čeští fotbalisté budou bydlet v hotelu Lindner u jezera Wiesensee.

Článek
Fotogalerie

Požadavky kouče reprezentace jsou opravdu splněné do nejmenšího puntíku, z hotelových pokojů je krásný výhled na jezero Wiesensee, které o víkendu brázdí lodičky a surfaři. Jinak je v okolí Lindneru absolutní klid, jen občas se ozve golfový úder jednoho z návštěvníků. Vyhlášený německý komplex disponuje dvěma hřišti - menším devítijamkovým a kompletním s 18 jamkami.

Na příjezd české výpravy se vše chystá, v úterý se dolaďovaly poslední detaily. U příjezdové cesty je připravena cedule s českým nápisem Srdečně vítáme, u vstupních hotelových dveří pak velký text Český národní fotbalový tým. Se sloganem mistrovství Hostem u přátel. V celém areálu jsou čtyři velké české vlajky, tři z nich dodal český konzulát v Bonnu, poslední hotel koupil. Všichni zaměstnanci budou nosit odznáček s českou vlajkou, pomocí slovníku se české výrazy učila i manažerka Kecková. "Umím děkuji mockrát, na zdraví, prosím, dobrý, nashledanou, vítáme... Teď ale budu mít možnost několik týdnů své znalosti pilovat," libovala si sympatická Claudia.

Na pokojích bude i alkohol

Národní tým si objednal celé jedno křídlo hotelu, využije 50 ze 103 pokojů. Ty jsou vybavené útulným nábytkem, k dispozici je televize s 25-30 programy, je možné sledovat i placené kanály. V hotelu bude možné sledovat i české programy, ty budou k dispozici v týmové kavárně v suterénu. Samozřejmostí je připojení na internet. Na pokojích zůstanou i minibary s alkoholickými nápoji. "Trenér Brückner řekl, že hráči jsou dospělí a vědí, o co na mistrovství jde. Není tedy důvod cokoli odstraňovat," vysvětlila Kecková. "Normální" cena pokoje pro dvě osoby je 210 eur na den, ale česká výprava si vyjednala podmínky mírně poupravené.

Postele jsou dva metry dlouhé, výjimkou je pokoj útočníka Jana Kollera, pro jehož více než dvoumetrové tělo je připravena speciální postel o 30 cm delší. Pokoj trenéra Brücknera je mírně odlišný, má speciální místnost pro menší taktické porady, k dispozici bude mít i nástěnku.

Bohaté sportovní vyžití

Fotbalisté budou mít velké možnosti sportovního vyžití, však hotel má také přívlastek Sporting Club. Nedaleko jsou dva tenisové kurty, připravená jsou kola na cyklovýlety, u jezera se dá rybařit... Navíc jsou pochopitelně k dispozici obě golfová hřiště a také fotbalové hřiště. Pokud budou chtít hráči odpočívat na hotelu, mohou využít bazén, saunu, solárium, přímo v hotelu je kosmetický "Beauty shop". V týmové kavárně si mimo sledování české televize mohou zahrát stolní fotbal nebo počítačové hry na konzoli playstation.

Hotel u jezera Wiesensee si oblíbily nejen domácí fotbalové legendy jako předseda organizačního výboru MS Franz Beckenbauer nebo reprezentační trenér Jürgen Klinsmann. Do klidného prostředí na pomezí Porýní a Vestfálska se na kafe s přáteli před měsícem zastavil i americký zpěvák Kenny Rogers nebo německý boxer Axel Schulz. Z českých fotbalistů manažerka hotelu zná Tomáš Rosického a Jana Kollera, kteří do Lindneru zavítali s Borussií Dortmund.

Český tým odstartuje mistrovství světa v pondělí 12. června utkání s USA.

Reklama