Hlavní obsah

Reprezentace má za sebou první trénink v Německu

WESTERBURG

První trénink v dějišti mistrovství světa mají za sebou čeští fotbaloví reprezentanti. V německém Westerburgu ve středu absolvovali lehkou devadesátiminutovou přípravu, po které si stěžovali na nekvalitní hrací plochu. "Hřiště je hrozný, takový drňák," říkal útočník Jiří Štajner.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Brankář Jaromír Blažek sleduje na prvním tréninku reprezentace v Německu Pavla Nedvěda.

Článek
Fotogalerie

Útočníkovi Hannoveru přizvukovali i ostatní. Vesměs si stěžovali na vysokou trávu a na skutečnost, že hřiště nebylo pokropené. Ve čtvrtek dopoledne by měly být nedostatky odstraněné.

Trenér Brückner naordinoval lehký trénink, po dvacetiminutové rozcvičce přišlo protažení s míčem. Brankáři měli tradičně vlastní program, kouč veškeré dění sledoval ze středového kruhu.

Na trénink mělo údajně dorazit velké množství diváků, nakonec ale přihlíželo jen několik málo desítek místních obyvatel. Po chvilce skončil trénink pro Milana Baroše, který se jen protáhl a zamířil s fyzioterapeutem Karlem Mališem do hotelu. "Bylo to plánované, víc než protažení Milan zatím nemůže dělat. Na hotelu bude pokračovat v léčbě, ohledně jeho startu proti USA jsme optimističtí," popsal lékař Petr Krejčí stav zraněného chodidla útočníka Aston Villy.

Koller vstřelil hattrick

Reprezentanti pilovali základní činnosti - přihrávky, jednoduchou kombinaci, centry. Právě při těch byl Karel Brückner nespokojený, po několika pokažených pokusech své svěřence okřikl. "To jsou mizerný centry, zlepšete to!" Po upozornění kouče se úspěšnost centrovaných přihrávek zlepšila, což trenér kvitoval spokojeným pokýváním hlavy.

Po hodině se tým rozdělil na dvě poloviny a na zmenšeném hřišti si zahrál na dvě branky. Brückner upozorňoval, že chce vidět bezkontaktní fotbal a hru bez faulů. Potlesk spoře zaplněné minitribuny místního školního stadiónu zazněl až poté, co Grygera posadil centr na hlavu Poláka, který vstřelil první branku. Pak ale třemi góly otočil vývoj Jan Koller a po gólech Sionka a Poborského bylo už skóre 5:1. V závěru korigoval znovu Polák.

Po tréninku rozdali fotbalisté několik podpisů a zamířili k přistavenému autobusu, který je odvezl zpět do hotelu Lindner.

Reklama