Hlavní obsah

Hřiště je hrozné, lamentovali reprezentanti

WESTERBURG

Rozčarovaní byli čeští fotbalisté po prvním tréninku v dějišti světového šampionátu. Na školním hřišti ve Westerburgu je ve středu zaskočila vysoká tráva, která navíc nebyla pokropená. Záchytné sítě za brankami, které kouč Brückner dlouhé měsíce požadoval, museli alespoň na jedné straně namontovat členové realizačního týmu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Pavel Nedvěd na tréninku české reprezentace ve Westerburgu

Článek

"To hřiště je fakt hrozný, takový drňák," říkal po středečním tréninku národního celku útočník Hannoveru Jiří Štajner. "Hřiště je špatné, tráva málo posekaná," stěžoval si i obránce Tomáš Ujfaluši.

Na příliš vysoký trávník si stěžovalo více hráčů, včetně rezervního brankáře Antonína Kinského. Domácí pořadatelé se ale ihned po skončení tréninku postarali o nápravu. Na hřiště vyjela motorizovaná sekačka a pažit ještě zkrátila. Ve čtvrtek dopoledne už by měl míč české reprezentanty lépe poslouchat.

Přivítání bylo hezké

Devadesátiminutovou přípravu absolvovali v plném tempu i dva nedávní marodi, Tomášové Galásek a Rosický. "Pro mě to byl už druhý trénink, lepší se to," říkal zkušený Galásek. "Včera už bylo vše v pořádku, dneska taky," doplnil záložník Arsenalu Rosický. Naopak po chvíli skončil trénink pro Milana Baroš, který odjel s fyzioterapeutem Karlem Mališem na hotel léčit zraněné chodidlo.

Jinak si první den v Německu fotbalisté pochvalovali. "Přivítání bylo hezké, je vidět, že o něco jde," říkal novinářům Ujfaluši. "Jinak byl den takový tradiční, celý jsme ho stejně strávili na cestách," doplnil obránce Martin Jiránek.

Příprava národního celku pokračuje ve čtvrtek, trénink je naplánovaný na 10:45.

Reklama