Hlavní obsah

Ghana věří, že postoupí ze základní skupiny

WÜRZBURG

Fotbalisté Ghany, soupeři České republiky v základní skupině mistrovství světa, si hodlají vzít příklad z dalších afrických zemí, které v minulosti na šampionátech v roli nováčků zaskočily favority. Svůj první zápas sehraje Ghana v pondělí proti Itálii, jednomu z adeptů na medaili.

Článek

"V moderním fotbalu jméno nic neznamená. Vzpomeňte si na zápasy Kamerunu s Argentinou nebo Senegalu s Francií," prohlásil po středečním tréninku v rozhovoru s novináři v německém Würzburgu kapitán ghanské reprezentace Stephen Appiah.

Kamerun porazil ve své premiéře na MS v roce 1990 Argentinu 1:0, Senegal vyhrál nad Francií před čtyřmi lety stejným poměrem a favorita obhajujícího titul tím tehdy dokonce vyřadil ze skupiny.

"Nejsme tady proto, abychom vyhráli mistrovství světa, ale můžeme překvapit. Máme hráče, kteří působí v Evropě a hrají i Ligu mistrů," upozornil Appiah, jehož tým se postupně utká s Itálií, Českou republikou a USA.

Fotbalisté malé africké země jsou optimisté a věří, že ze skupiny postoupí. "Myslím, že to můžeme dokázat. Náš tým je silný hlavně psychicky, jsme naladěni na vítěznou notu. Sice budeme hrát proti nejlepším týmům světa, ale máme hráče, kteří to mohou dokázat," dodal Appiah.

Reklama

Související témata: