Hlavní obsah

Sionko: Američany musíme porazit

Nejlepší půlrok v kariéře má za sebou záložník Libor Sionko. V rakouské lize zářil a pomohl vídeňské Austrii k titulu i vítězství v poháru, přestoupil do slavného skotského Glasgow Rangers a podíval se na MS. Sionko možná nastoupí i v úvodním utkání šampionátu proti USA. "Pokud chceme pomýšlet na postup ze skupiny, musíme Ameriku porazit," řekl Sionko novinářům po pátečním tréninku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Libor Sionko na tréninku reprezentace

Článek

Jak vidíte své šance nastoupit v zahajovacím duelu proti USA?

Jsem plnohodnotný člen kádru, trenér Brückner už má určitě v hlavě možné varianty. Ty zatím zkoušíme a svoji pozici neřeším. O sestavě zatím nemluvíme.

Pozice Jana Kollera je jasná, s ním by mohla nastoupit čtveřice hráčů -vy, Heinz, Štajner nebo Lokvenc. Cítíte nějakou řevnivost?

Vůbec, žádné boje neprobíhají.

Do kádru pro MS jste se dostal na poslední chvíli po zranění Vladimíra Šmicra, typově jste podobný Milanu Barošovi. Může to být vaše výhoda?

Cítím se velice dobře. V rychlosti jsem asi Milanovi podobný, ale zase mám své minusy.

V Česku vám vyčítali neproměňování šancí, to je váš největší minus?

Vidíte, v Rakousku jsem ale dal hodně gólů. Zůstalo po mně dobré jméno, na rozdíl od Čech.

Čím to je, že se vám tak dařilo?

Soustředil jsem se na fotbal, byl jsem psychicky v pohodě. Pomohla mi i rodina, která tady v Německu ale nebude. Dcerka je moc malá, nic by z toho mumraje tady neměla.

Může mít vydařený půlrok ještě lepší pokračování?

Je pravda, že posledního půl roku se mi dařilo. Kdyby to tak pokračoval i v Německu, byl bych rád.

Šampionát zahájíte utkáním proti USA? Jaký zápas očekáváte?

Proti Američanům jsme favority. Pokud chceme pomýšlet na postup ze skupiny, musíme Ameriku porazit. Oni se ale nesmírně rychle zlepšují.

Reklama