Hlavní obsah

Španělé si zvykají, že musejí hrát v době siesty

KAMEN

Fotbalisté Španělska ke středečnímu zápasu s Ukrajinou nastoupí v 15 hodin, kdy obvykle mají siestu. Kvůli netradičnímu termínu svého úvodního vystoupení na šampionátu budou muset upravit svůj stravovací program a režim spánku.

Článek

Týmový lékař Genaro Borras řekl, že fotbalisté budou vstávat dříve a obědvat hodinu před polednem. "V této chvíli hráči nejsou připraveni být v nejlepším rozpoložení ve tři odpoledne, takže změníme jejich zvyky," vysvětlil lékař.

Jeden z členů španělského výběru Luis García se novinkám nebrání. "Na začátku může být podivné jíst těstoviny v jedenáct dopoledne, ale za pár dní zvykání to zvládneme. Ale pochopitelně to může být pro některé hráče obtížné, protože tři odpoledne jsou obvykle dobou siesty," řekl záložník Liverpoolu.

Ve Španělsku se většina ligových zápasů hraje až večer a utkání nikdy nezačínají před pátou hodinou odpolední. Na brzký odpolední výkop je zvyklá jen pětice krajánků z Anglie. Aby se zatížení v nezvyklé době přizpůsobili i ostatní, v neděli i v pondělí budou Španělé trénovat v čase zápasu.

Reklama

Související témata: