Hlavní obsah

Fotbal MS on-line: Argentina vs. Pobřeží slonoviny

PRAHA

Argentinští fotbalisté chtějí v Německu napravit vystoupení z předešlého mistrovství světa a potvrdit roli favorita touží hned v sobotním úvodním utkání proti Pobřeží slonoviny. Africký soupeř je při svém premiérovém startu na šampionátu považován mnohými za černého koně, ale Argentině by zaváhání s ním mohlo přijít draho. Sledujte zápas od 21 hodin v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

"Máme nesplacený účet," uvedl podle ČTK kapitán Juan Pablo Sorín s tím, že argentinští fotbalisté mají u fanoušků za minulý turnaj velký dluh. Začít splácet ho chtějí již v Hamburku, kde na tribunu usedne i kontroverzní legenda Diego Maradona. Loni si Argentina trochu spravila chuť, zahrála si finále Poháru FIFA, v němž podlehla Brazílii 1:4. "Je to podobný turnaj, chceme postoupit také do finále," řekl Juan Roman Riquelme.

Ve skupině smrti, kde je ještě Nizozemsko a Srbsko a Černá Hora, může být každé zaváhání osudné. Ale ani úspěšný vstup nemusí znamenat další úspěch. Argentina se o tom přesvědčila před čtyřmi roky v Japonsku, kdy vyhrála v zahajovacím utkání nad Nigérií 1:0 a potom ve skupině skončila za Švédskem a Anglií.

Sestava Jihoameričanů má vypadat následovně: Abbondanzieri - Burdisso, Ayala, Heinze, Sorín - Rodriguez, Mascherano, Cambiasso, Riquelme - Saviola, Crespo.

Pro úřadujícího vicemistra Afriky bude zápas svátkem. "Jsme v dobré náladě," řekl záložník Guy Demel, který hájí barvy bundesligového klubu, na jehož stadiónu se hraje. Francouzský kouč Pobřeží slonoviny Henri Michel, který se MS zúčastnil jednou jako hráč a třikrát jako trenér, také neskrývá optimismus. "Tento tým má velký potenciál," prohlásil Michel, jehož výběr v generálce porazil Slovinsko 3:0.

Dvakrát se přitom trefila největší hvězda týmu, útočník Didier Drogba z Chelsea. I kvůli němu je tým považován za adepta na překvapení. "Většina našich hráčů hraje v nejlepších evropských soutěžích," připomněl obránce Arsenalu Kolo Touré. Jediný vzájemný zápas vyhrála Argentina vysoko 4:0 již před 14 lety.

Reklama

Související témata: