Hlavní obsah

Angličané vypili při zápase 70 litrů vody, chtějí pít častěji

FRANKFURT N. MOHANEM

Až o čtyři kilogramy zhubli prý někteří angličtí fotbalisté během sobotního zápasu s Paraguayí, který se hrál v třicetistupňovém vedru. Anglický tým prý během utkání spotřeboval 70 litrů vody, ačkoli normálně při zápasech v tomto klimatu stačí hráčům 20 litrů.

Článek

Přesto prý nebylo doplňování tekutin dostačující, protože sudí v některých momentech nedovolili fotbalistům pít. Vedení anglického týmu se proto obrátilo na mezinárodní federaci FIFA se žádostí, aby byli sudí v dalším průběhu mistrovství světa při parném počasí v tomto směru vstřícnější.

"Nejde o stížnost, ale naši lékaři si dělají obavy," řekl dnes novinářům mluvčí anglické asociace Adrian Bevington. "Hráči potřebují hodně tekutin a pít co nejčastěji. FIFA a rozhodčí to musejí vzít v potaz, když se hraje v takovém horku," dodal mluvčí.

FIFA ale ve svém prohlášení zavádění zvláštních podmínek pro doplňování tekutin odmítla a poukázala na to, že všechny účastnické týmy tato pravidla schválily už v březnu. Hráče sice FIFA nabádá, aby dostatečně pili, musejí to ale stihnout během přerušení hry. Nápoje navíc musejí být v oficiálních lahvích FIFA a fotbalisté si pro ně mají chodit k postranní čáře, ne si je nechat házet na hřiště.

Angličtí fotbalisté vyhráli 1:0, přičemž jejich tempo v průběhu utkání opadalo, což trenér Sven Göran-Eriksson vysvětloval právě tropickým počasím. Útočník Joe Cole prohlásil, že sobotní zápas ve Frankfurtu nad Mohanem provázelo větší vedro, než v jakém se hrálo předloni na mistrovství Evropy v Portugalsku.

Reklama

Související témata: