Hlavní obsah

Koller není definitivně ze hry, oddychli si Češi

Tomáš Fliegl (Gelsenkirchen)Sport.cz

Spokojení s vydařeným vstupem do MS byli po pondělním utkání s USA čeští fotbalisté. Důležitou výhru kalí jen zranění Jana Kollera, který si v závěru prvního poločasu zranil stehenní sval a musel ze hřiště. Pesimistické prognózy, předpovídající konec na šampionátu, se ale nepotvrdily. "Magnetická rezonance dopadla dobře, není to beznadějné," řekl po zápase lékař výpravy Petr Krejčí.

Článek

Jan Koller od úvodních minut ukazoval, proč z něj Američané měli respekt. Vyhrával hlavičkové souboje, rozdával míče nabíhajícím spoluhráčům. A už po pěti minutách využil centr Grygery a vstřelil důležitý úvodní gól.

V závěru poločasu ale šel do souboje s obráncem soupeře a po pádu se jen bolestivě chytil za pravé stehno. "Chtěl jsem se dostat k míči přes obránce, ten mě ale lehce strčil a já pak klopýtl. V prvním okamžiku jsem si říkal, že jedu domů," přibližoval první okamžiky Koller.

Optimistický byl po zápase i lékař Petr Krejčí. "Sval není přetržený, jak to v prvním okamžiku vypadalo. Navíc jsme nezaznamenali ani nějaké krvácení. Honzu zranění hodně bolí, ale není to beznadějné. Teď ho čekají minimálně tři dny úplného klidu," popsal Krejčí další program útočníka Monaka.

Ztráta ve výborné formě hrajícího spoluhráče zamrzela i ostatní české reprezentanty. "Je to obrovská škoda, ale snad se to nějak spraví," řekl novinářům po zápase obránce Zdeněk Grygera. "Věřím, že to je poslední kaňka, která nás provází," dodal Tomáš Ujfaluši. "Nejdřív Bari, teď Dino. Snad to ale není nic vážného. Před chvilkou mi říkal, že by proti Italům mohl hrát," uvedl obránce italské Fiorentiny.

V sobotu se čeští fotbalisté střetnou s reprezentací Ghany.

Reklama